Європа відкрила двері не тільки та не стільки для українських мандрівників, але для наших науковців, спортсменів, діячів освіти та культури - Світлична

Субота, 20 травня 2017, 15:04
Губернатор Харківщини Юлія Світлична привітала жителів області з Днем науки.
Європа відкрила двері не тільки та не стільки для українських мандрівників, але для наших науковців, спортсменів, діячів освіти та культури - Світлична

"Розвиток освіти та науки є одним з ключових напрямків підвищення потенціалу та конкурентоспроможності Харківщини. У нашого регіону сталі традиції та відомі на весь світ наукові школи. Харків – єдине місто України, в якому вчилися та працювали три нобелівські лауреати", - сказано в коментарі.

За словами губернатора, харків`яни мають, чим пишатися. 

"Проте не маємо часу на те, щоб спочивати на лаврах. Світ розвивається, і наука має не просто йти в ногу з часом, вона має його випереджати. Сучасна, технологічна, комунікативна – такою ми бачимо харківську науку в майбутньому. І саме для досягнення таких результатів приділяємо підвищену увагу розвитку галузі", - підкреслила Юлія Світлична. 

Вона відзначила, що поштовхом для вишівської науки стало створення Харківського університетського консорціуму, адже об’єднання ідей та ресурсів дає підґрунтя для розвитку та розширює можливості просування харківської науки на міжнародній арені.

"Саме міжнародне співробітництво й кооперація харківських науковців є одним з найперспективніших напрямків подальшого руху. І в цьому контексті значною подією стало підписання рішення Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для громадян України. Європа відкрила двері не тільки та не стільки для українських мандрівників, але для наших науковців, спортсменів, діячів освіти та культури. І ми маємо скористатися цим шансом на повну", - сказано в коментарі. 

comments powered by HyperComments