Підготовка до опалювального сезону має пройти без зривів – Шахненко

Юлія Гуш  |  Середа, 21 червня 2017, 14:18
Заплановано, що до 15 вересня будуть приведені до ладу всі об’єкти сфери теплопостачання
Підготовка до опалювального сезону має пройти без зривів – Шахненко

Про підготовку до опалювального сезону розповів заступник голови ХОДА Євген Шахненко. За його словами, на даний момент тривають планові роботи по кожному об’єкту сфери теплопостачання, відбувається співпраця з комунальними службами та представниками місцевої влади для того, щоб можна було виявити наявні проблеми та не допустити зривів під час підготовки до опалювального сезону, - повідомляє «Справжня Варта».

«На сьогодні ми не передбачаємо зривів, – розповів Євген Шахненко, – але у нас на дуже критичному шляху знаходиться забезпечення теплопостачання тих будинків області, які ми переводимо на індивідуальне газове опалення. У нас заплановані заходи по деяким населеним пунктам, де є котельні з зовсім застарілим обладнанням. Мережі там знаходяться в поганому стані, що приносить нашим комунальникам колосальні збитки. Ми вибираємо найгірші котельні з централізованим опаленням та переводимо їх на індивідуальне. Процес цей складний».

Окрім цього, в Харківській області, за словами Шахненка, є актуальною така проблема, як незадовільний стан теплових мереж. Все через те, що вони знаходяться в експлуатації вже багато років і чимало сил та коштів витрачається на їх ремонт. Він підкреслив, що Харківщині необхідно відійти від тих кілометрових мереж, які ведуть до втрати тепла.

Готуються до зими і служби з надзвичайних ситуацій та дорожні служби. Створюється резервний запас опор та проводів на випадок надзвичайних ситуацій та несприятливих погодних умов. За словами заступника голови ХОДА, до 15 вересня будуть приведені до ладу всі об’єкти теплопостачання, які наявні в Харківській області.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments