У Харкові за скоєння квартирної крадіжки затримали рецидивіста (ФОТО)

Середа, 12 липня 2017, 10:52
42-річний зловмисник ховався від поліцейських на підвіконні за шторою.
У Харкові за скоєння квартирної крадіжки затримали рецидивіста (ФОТО)

Як розповів старший сержант поліції Артем Алєксєєв, о 03:13 з пульту централізованого спостереження надійшла інформація про спрацювання сигналізації в квартирі, розташованої на першому поверсі на вулиці Пермській, повідомляє Справжня Варта.

«За вказаною адресою ми побачили відчинену решітку на вікні, пошкоджене металопластикове вікно та розбите скло балконних дверей», - розказав він. 

Інспектор-черговий батальйону Управління поліції охорони з’ясував, що з об’єкта на пульт продовжують надходити сигнали про спрацювання сповіщувачів охоронної сигналізації, тож крадій ще знаходився у квартирі. Наряд реагування поліції охорони негайно перекрив усі входи та виходи, чекаючи приїзду довіреної особи власника житла. За кілька хвилин поліцейські охорони зайшли до приміщення, уважно оглядаючи кожну із кімнат. 

«Підозрюваний ховався на підвіконні за шторою. Він намагався чинити опір, чим змусив нас в рамках діючого законодавства застосувати наручники. У присутності представника власника квартири та двох свідків було проведено поверхневий огляд. Затриманий при собі мав викрутку та сумку, у яку встиг сховати вкрадені 350 доларів США та майже 4300 гривень», - розповів А. Алєксєєв.

Правопорушник зізнався, що стежив за квартирою кілька годин, дзвонив у двері, щоб впевнитись у відсутності господарів. Скоїти крадіжку чоловік зважився через скрутне матеріальне становище.

Затриманого у службовому авто поліції охорони доставили до Новобаварського відділу поліції, де з’ясувалось, що громадянин вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину. Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 6 липня на вулиці Амосова було затримано вуличного грабіжника. Здобич - золотий хрестик, який 21-річний гоп-стопник зірвав з шиї жінки.

Більше кримінальних новин читайте на сайті «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments