Роботи тривають. Розтягувати не будемо - Світлична про новий Губарівський шляхопровід / Фото

Середа, 9 серпня 2017, 13:51
На початку наступного року роботи на новому Губарівському шляхопроводі будуть завершені.
Роботи тривають. Розтягувати не будемо - Світлична про новий Губарівський шляхопровід / Фото

Про це написала губернатор Харківщини Юлія Світлична на своїй сторінці у Фейсбуці, передає "Справжня Варта". 

Як зазначила голова ХОДА, Губарівський шляхопровід був повністю зруйнований. З 2008 року тут майже не було руху. Об`їзд був облаштований через через Полкову Микитівку, а це незручний та більш довгий шлях.

Роботи на Губарівському шляхопроводі здійснюються у рамках ремонту дороги між Харківською та Сумською областями - Харків - Охтирка. Усього на дорогу виділять більше 120 мільйонів гривень. Це  пріоритетний напрямок для ремонту в цьому році. 

На сьогодні, за інформацією начальника автомобільних доріг Харківської області Євгена Зражевця, уже закінчується підземна частина робіт. Будівельники починають облаштовувати стакани під опори.

Також Зражевець зазначив, що через велику кількість звернень від користувачів у 2016 році губернатор Харківщини Юлія Світлична поставила задачу перед службою у швидкому порядку готувати документацію. Також вона домоглася виділення коштів на здійснення робіт.

І вже у травні 2017 року розпочалися безпосередньо самі роботи. На сьогодні готові 28 залізобетонних паль під опори моста, облаштовані ростверки. Будівельники продовжують робити і вдень, і вночі. 

Важливо, що новий шляхопровід витримуватиме більше навантаження. Раніше мост був розрахований на 13 тонн, зараз ця цифра збільшилася до 40 тонн. 

Для покращення безпеки та оптимізації руху поїздв опори знаходитимуться вище, ніж раніше. Також буде збільшений найбільший габарит транспортних засобів, яким буде дозволений рух шляхопроводом. 

comments powered by HyperComments