Спілкування Саакашвілі з харків'янами закінчилося його втечею/ Фото, Відео

Понеділок, 16 жовтня 2017, 09:06
Близько двохсот учасників мітингу в Харкові показують слабкий інтерес регіону до політичних ідей екс-одеського губернатора
Спілкування Саакашвілі з харків'янами закінчилося його втечею/ Фото, Відео

До того ж, зіткнувшись з реальними питаннями Саакашвілі не знайшов нічого кращого, ніж обізвати опонентів тітушками і покинути місце зустрічі, куди він сам і покликав харків'ян, - повідомляє «Справжня Варта».

15 жовтня біля пам'ятника Шевченку під час зустрічі Михайла Саакашвілі з харків'янами сталася бійка між його прихильниками і групою, яка назвала себе учасниками АТО. Чоловік, який представився учасником бойових дій, задав політику питання про необхідність і правильності його дій під час протистояння російської агресії. Екс-президент Грузії звинуватив харків'янина в замовному характері звернення що той працює на камеру, але на питання толком не відповів, - пише "Восточный Дозор" з посиланням на NewsRoom.

"У цей час хлопці в камуфле з натовпу стали вимагати відповіді і підвищувати градус дискусії. Після слів "Та це тітушки!" в хід пішли руки і традиційне "Яеб@лявоевал".

- Я тітушки? Дивись! - тицьнув один з хлопців якусь ксиву в обличчя пенсіонерці з числа прихильниць Міхо. - Коли ви вже повиздихаете?

Інший харизматичний товариш на доказ свого патріотизму навіть розстебнув сорочку і показав герб України на грудях. За відчуттями: все так і було задумано. Чудо, що вдалося уникнути кровопролиття ", - вважає журналіст і блогер Павло Федосенко.

Задав питання, спробував ще щось додатково запитати у Саакашвілі, для чого з криком: "Михайло, куди ви біжите", погнався за Міхо.

Охорона Міхо спробувала відтіснити не в міру "ретіваго" АТОвца.

"Заберіть руки", кричав АТОвець Саакашвілі, "ви боягуз, демагог, і дурите людей", "я стояв і мерз на Майдані, коли ви виходили на нього з мерседеса", "програму відкатали, цирк роз'їхався".

Курйозів під час мітингу вистачало. На "розігріві" у Саакашвілі виступили місцеві депутати від партії "Самопоміч". В процесі виступу народного депутата Сергія Лещенка, який приїхав підтримати екс-голови Одеської обласної державної адміністрації, вирубався мікрофон.

- Це явна протидія влади, у нас все працює, ми все перевірили. Пояснення немає, - знайшовся Лещенко. Через хвилину мікрофон заробив.

"Неудобненько вийшло. Походу влада опам'яталася", - іронізує Федосенко.

Саакашвілі назвав людину, який запропонував виступаючим свій мегафон "справжнім героєм України". Сергій Лешенка продовжив свій виступ, суть якого в вимогах скасування "депутатської недоторканності", скасування мажоритарної ситеми виборів до Верховної Ради і створення антикорупційного суду, передає Х1.

Через пару годин історія з мікрофоном стала практично мемом, обростаючи їдкими коментарями.

"Дощ ща вимкнемо вже", - пише радник харківського міського голови Тетяна Грузинська, випереджаючи пасаж активістів "Руху Нових Сил" про те, що влада заважає мітингу, не тільки відключаючи мікрофони спікерам.

До слова, про дощ. Кількість учасників мітингу, дійсно, виявилося істотно нижче 5 тисяч, які анонсували організатори. За різними оцінками, якщо не брати до уваги журналістів і правоохоронців, в заході взяли участь від 200 до 300 осіб.

На заході всіх охочих записували для участі в акції протесту, яка відбудеться 17 жовтня, в Києві. Організатори мітингу відзначили, що виїзд з Харкова запланований на понеділок.

"Дощ розполохав людей. На виїзд до Києва записалося 16 осіб. А бабки розібрали газети на підпал печей. Зараз ще й вітер понесе намет", - пише на своїй сторінці в Фейсбук радник міського голови зі зв'язків з громадськістю та пресою В'ячеслав Хітрін.

Люди які стежать, за виступами Міхо в різних містах, стверджують, що на своїх мітингах Саакашвілі кожен раз називає кращими на своїх виступах, людей які живуть в кожному місті, де він виступає.

На мітингу Саакашвілі пообіцяв збільшити ВВП (внутрішній валовий продукт) в Україні в два рази за два роки. Також Саакашівілі, сказав, що єдиний міжнародний рейс, який літає з Харкова - це "Харків-Варшава", тому що всі харків'яни на ньому відлітають працювати в Польщу. Проте, згідно з даними сайту Харківського аеропорту з нього літає ще в 3 міжнародних напрямки - Тель-Авів, Стамбул, Мінськ.

Підсумком зустрічі став, як уже повідомлялося вище, конфлікт з групою громадян, які назвали себе учасниками АТО. Втім, взаєморозуміння з лідером Руху Нових Сил вони не знайшли.

Політик почав рухатися до свого автомобіля, коли раптово виник колоритний харків'янин, який спробував було розповісти про те, як він "стояв на Майдані", а Саакашвілі туди "регулярно приїжджав на мерседесі". Що було далі - дивіться на відео.

Фото: сайт Х1. Відео: Facebook (П.Федосенко, В.Хітрін). Текст "Восточный Дозор".

Як раніше писала «Справжня Варта», правоохоронці впевнені, що вони не допустили ніяких порушень закону при "прориві" Саакашвілі в Україну/ Відео.

Нагадаємо, що Міхаіл / Міхеїл / Сакашвілі незаконно перетнув український кордон в пункті пропуску "Шегині". Під час цього перетину почалася бійка, через яку, за повідомленням поліції, постраждали 11 поліцейських: п'ять - працівники патрульної поліції і шість - бійці полку поліції особливого призначення.

Генеральний прокурор України заявив, що є обставини, які заважають екстрадиції Саакашвілі

Також Генеральний прокурор України Юрій Луценко 3 жовтня у Харкові, на спільному брифінгу з міністром юстиції Павлом Петренко заявив наступне: "Передекстрадиційна перевірка є функцією органів прокуратури. Відповідно після повернення в нелегальний спосіб до України пана Саакашвілі, вона має встановити: чи справді він обвинувачуємся в Грузії в особисто тяжких злочинах, які наявні в українському кодексі. Очевидно, що відповідь буде "так". І друге: чи є обставини, які заважають екстрадиції Саакашвілі. Такі обставини попередньо існують, адже після перетину кордону Саакашвілі подав документи до Міграційної служби МВС, які перешкоджають нам в його екстрадиції за міжнародними зобов'язаннями. Зараз це буде вивчене ретельно, ця процедура займе декілька тижнів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments