Харків'яни отримали нову "адмінпослугу" з захисту своїх громадянських прав

П'ятниця, 10 листопада 2017, 09:01
Вони тепер можуть звернутися до представника омбудсмена безпосередньо у Харкові
Харків'яни отримали нову "адмінпослугу" з захисту своїх громадянських  прав

Прийом громадян представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини по Харківській області проводитиметься у Регіональному центрі послуг (пр. Тракторобудівників, 144), - повідомляє «Справжня Варта».

Особистий прийом громадян регіональним представником Омбудсмена проводитиметься кожен другий вівторок місяця з 12:00 до 14:00.

Регіональні представництва Уповноваженого здійснюють: моніторинг дотримання конституційних прав і свобод людини і громадянина; роз'яснюють за дорученням Уповноваженого заходи, які повинні прийняти особи, які подали звернення до Уповноваженого; забезпечують взаємодію Уповноваженого з представниками інститутів громадянського суспільства; надають пропозиції Уповноваженому щодо забезпечення прав і свобод людини; проводять прийому громадян; налагоджують зв'язки з територіальними органами державних органів влади, взаємодіють з органами місцевого самоврядування тощо.

Як раніше писала «Справжня Варта», активісти проаналізували декларації чиновників Харківської області, виявили низку порушень та зробили досить невтішні висновки.

«Якщо аналізувати статистику, то відповідальність дуже маленька, – розповів Володимир Рисенко, юрист ГО Харківський антикорупційний центр, – адже ми проаналізували декілька тисяч посадовців Харківського регіону. Ми відокремили близько двох сотень тих, що мали певні порушення. Близько на 50 ми написали заяви до НАЗК про повну перевірку. На жаль, було прийняте рішення провести її ледве для 10 осіб».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments