Завдяки Світличній дорожникам вдалося за три місяці відновити Пісочинський шляхопровід

Четвер, 4 січня 2018, 12:21
Голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з результатами відновлювальних робіт, проведених на транспортній розв’язці на дорозі Київ - Харків - Довжанський поблизу селища Пісочин.
Завдяки Світличній дорожникам вдалося за три місяці відновити Пісочинський шляхопровід

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

За словами губернатора, шляхопровід не ремонтувався з часів будівництва, а це - 42 роки. Ремонтні роботи на шляхопроводі розпочалися наприкінці вересня 2017 року і проходили у дуже активному темпі, адже міст знаходився в аварійному стані. Також вона підкреслила, що Пісочинський шляхопровід - надзвичайно важливий об’єкт на одній з головних державних дорожніх артерій, трасі Київ - Харків - Довжанський. 

Керівник області дала доручення Службі автомобільних доріг у Харківській області відновити об’єкт у найкоротші терміни, щоб не допустити подальшого руйнування мосту.

«Юлія Світлична домоглася виділення коштів на ремонт шляхопроводу з державного бюджету. Завдяки цьому нам вдалося фактично за три місяці відновити міст, - розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець. - Було замінено аварійну балку, влаштовано накладну плиту та деформаційні шви, відремонтовано прогонові будови мосту, замінено гідроізоляцію, влаштовано асфальтобетонне покриття та замінено бар’єрні огородження».

Також він повідомив, що відремонтований міст має прослужити щонайменше 12 років без ремонту.

Юлія Світлична дала доручення повністю відкрити рух по шляхопроводу до кінця дня, щоб гарантувати безпечний та комфортний проїзд для автомобілістів.

«У 2017 році в дорожньому господарстві області було проведено безпрецедентну кількість ремонтних робіт. Велику увагу ми приділили мостам. У вересні за участю Президента було відкрито міст в Ізюмі, найближчими днями завершаться роботи на шляхопроводі в Губарівці. У 2018 році будемо продовжувати цю роботу», - сказала губернатор Харківщини.

Нагадаємо, перекриття руху під час ремонту Пісочинського шляхопроводу не відбулось. Інтенсивність руху складає 40 тисяч автомобілів на добу. На Харківщині даний шляхопровід є «воротами в місто» для автомобілістів, які прямують з таких міст, як Київ та Дніпро.

comments powered by HyperComments