В Харкові вийшла дитяча збірка «Мрії про Україну»

П'ятниця, 9 лютого 2018, 17:03
До книги увійшли вірші та малюнки школярів, які стали переможцями однойменного конкурсу.
В Харкові вийшла дитяча збірка «Мрії про Україну»

Ще в 2016 році в різних школах Харкова пройшов конкурс дитячих малюнків та листів під назвою «Мрії про Україну». За словами Павла Федорова, керівника військово-патріотичного виховання та меморіальної роботи ГО «Союз ветеранів АТО», отриманий довід був вдалим, а після конкурсу в організаторів залишилося чимало талановитих віршів, які потім увійшли в єдину збірку.

«Ми побачили, що було багато віршів, – розповів він, – дуже дорослих та дуже гарних. І ми вирішили, що це буде неправильно, якщо з ними ознайомитися обмежене коло людей. Ми спробували зробити так, щоб якомога більше людей дізнались про них. Результатом цих зусиль стала така ось книжечка. Це вже друге видання. Воно для учасників бойових дій. Тут порядку 60 віршів».

Інша збірка «Мрії про Україну», яка вийшла в 2017 році, містила вже 160 робіт. За словами Павла Федорова, вони всі серйозні та глибокі, а діти дійсно талановиті. Їм не говорили, на яку тему слід писати вірші. Тому в збірці можна побачити поезії і по війну, і про звичайні людські цінності. Також він зазначив, що особливих труднощів під час видання збірки, у тому числі і фінансових, не було.

Також організатори конкурсу планують, що збірка «Мрії про Україну» буде презентована і за межами Харкова: «Така робота в Україні ще не проводилася, – розповіла Ольга Лехан, заступниця голови БФ «Допомога ветеранам АТО»,і – тому люди ставляться до цього з розумінням, вкладають кошти в наші проекти. Завдяки цьому ми розвиваємося. Цього року ми вирішили трохи вдосконалитися. Так як молодь у нас проводить багато часу в інтернеті, ми вирішили зробити додаткове інтернет-голосування».

Конкурс завершаться 30 квітня. Заплановано, що збірки мають з’явитися в шкільних бібліотеках, щоб з ними могли ознайомитися як самі конкурсанти, так і їх однокласники.  

comments powered by HyperComments