Kharkiv music fest розпочався надихаючою промовою Юлії Світличної

Середа, 14 березня 2018, 20:56
14 березня Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична взяла участь у відкритті музичного фестивалю Kharkiv music fest, який вируватиме до 29 березня.
Kharkiv music fest розпочався надихаючою промовою Юлії Світличної

«Харків, як завжди, знаходиться в авангарді подій. Мені надзвичайно приємно, що саме в нашій області формуються нові тенденції розвитку мистецтва та культури. Я впевнена, музичний фестиваль, який триватиме протягом двох тижнів, дасть нам змогу насолодитися віртуозністю талановитих музикантів не лише з Харкова і України, але і всього світу. І я дякую усім, хто був  причетний до організації масштабної події – Kharkiv music fest. Бажаю всім слухачам насолоджуватися чарівним мистецтвом, бажаю всім гарного настрою і позитивних емоцій», – сказала Юлія Світлична під час урочистого відкриття музичного фестивалю.

Відкрив фестиваль концерт з американським акцентом під назвою «З нового світу».

«Термін «новий світ», який існує з VI сторіччя, колись був пов'язаний з відкриттям нових земель, пізніше – зі свободою гідності, а ще пізніше – з прогресом та благополуччям, – говорить ініціатор проведення заходу відомий піаніст та диригент, харків’янин Станіслав Христенко. – Цей термін також присутній і в музиці. Саме через музику та мистецтво наш фестиваль будує майбутнє на цій землі, вільне, прогресивне  та заможне. Наш фестиваль уперше в історії держави об’єднує музикантів з усіх куточків України. І цим ми покажемо, що саме Харків об’єднує всю Україну».

Спадкоємець тогорічного музичного фестивалю «Дзеркальний струмінь» – Kharkiv music fest – проходить у ХНАТОБі та Харківській філармонії. Саме на цих майданчиках відбудеться сім музичних концертів.

Проте класичну музику в ці дні харків’яни почують й у найнесподіваніших місцях і містах: арт-директор Kharkiv music fest-2018 Станіслав Христенко, музиканти фестивалю разом зі студентами Академії лідерства відвідають Люботин, Красноград, Первомайський, Валки, Нову Водолагу, Лозову та Пісочин. Адже мета заходу – продемонструвати все розмаїття класики. Окрім того, музиканти проведуть зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл районів і лекції та майстер-класи гри на піаніно – з учнями музичних закладів освіти. Будуть проведені круглі столи, присвячені темі доступності музичної культури в малих містах.

Запланований і концерт для людей з інвалідністю, а також зустріч-концерт з вихованцями інтернату для незрячих дітей.

У програмі: симфонічні твори українських, європейських та американських композиторів у виконанні солістів і диригентів світового рівня з Австрії, Німеччини, Польщі, США та України.

comments powered by HyperComments