У Золочеві зараз проводиться ремонт будівлі, де розміститься гуртожиток на 24 родини переселенців - Світлична

П'ятниця, 13 квітня 2018, 14:35
Уже у 2018 році у будівлю заїдуть близько 100 чоловік.
У Золочеві зараз проводиться ремонт будівлі, де розміститься гуртожиток на 24 родини переселенців - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

13 квітня губернатор Харківської області Юлія Світлична перевірила хід робіт на об`єкті. 

Вона зазначила, що регіон став місцев проживання для багатьох людей з Донбасу. Деякі з них мають можливість винаймати чи покупати житли за власний кошт. Інші ж потребують допомоги. 

«У Харківській області проживає найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб - офіційно зареєстровано 125 тисяч осіб. Безумовно, деякі з них можуть самі забезпечити себе та знімати або придбати житло, але багатьом потрібна допомога, - зазначила Юлія Світлична. - Завдяки одній з міжнародних організацій зараз проводиться ремонт будівлі, де розміститься гуртожиток на 24 родини. Уже цього року люди заїдуть у власне житло».

Гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб у Золочеві почали створювати в 2016 році за допомогою фінансування, виділеного Українським фондом соціальних інвестицій. З цією метою реконструюють будівлю колишнього неврологічного корпусу центральної районної лікарні, яка тривалий час була порожноью. На даний момент тут вже замінили та утеплили дах, встановили пластикові вікна й утеплили фасад, перепланували внутрішні приміщення, провели всі комунікації та електрику, забетонували підлоги й відштукатурили стіни. Зараз будівельники переходять до оздоблювальних робіт.

У цілому в будівлі переважно будуть однокімнатні приміщення, а також 4 «двушки». «Кімнати від 16 квадратних метрів, також є 3 санвузли, 3 кухні, пральня, душові й так далі», - розповів заступник голови Золочівської РДА Ігор Шмітько.

За його інформацією, на даний момент у районі близько 200 переселенців потребують житла. Поки питання вирішується, люди винаймають квартири або приватні будинки.

Раніше ми писали, що тепер ТПО, які проживають в Харкові, зможуть отримати безвідсотковий кредит на житло терміном до 15 років при першому внеску в розмірі 6% (бюджетом передбачено 5 мільйонів гривень).

Також ми повідомляли, що на Харківщині працює організація GIZ, яка тільки за рік роботи тут надала допомогу 47 тисячам особам, серед яких були як місцеві мешканці, так і переселенці,  було відремонтовано дев‘ять дитячих садків, надавалася підтримка працівникам сфери охорони здоров‘я щодо підвищення їх кваліфікації.

comments powered by HyperComments