На Харківщині сучасні технології прийдуть на допомогу сімейним лікарям

Юлія Гуш  |  Вівторок, 15 січня 2019, 17:03
Харківська область увійшла в п’ятірку регіонів, де буде запроваджуватися пілотний проект з телемедицини.
На Харківщині сучасні технології прийдуть на допомогу сімейним лікарям

Про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк. За його словами, Харківська область увійшла до п’ятірки регіонів, де буде реалізовуватися пілотний проект з телемедицини на місцях. В його межах сімейні лікарі зможуть вийти на зв’язок зі спеціалістом більш вузького профілю та проконсультуватися з приводу конкретної проблеми. Також проект передбачає залучення медиків, які спеціалізуються на тих чи інших іншими нозологіях. За словами Черняка, це дуже допоможе сімейним лікарям, на яких зараз чиниться основне навантаження. А пацієнти в свою чергу зможуть отримати більш фахову та розширену консультацію від спеціаліста. 

“Телемедицина діє у всіх розвинених країнах, — зазначив заступник голови ХОДА, — Україна не є в цьому випадку винятком. Що стосується якості, то для людини дуже важливо надати додаткову вузькокваліфіковану консультацію. Щоб вчасно поставити діагноз, призначити лікування”. 

За словами Черняка, Харківщина нині входить в п’ятірку областей з найбільш динамічним розвитком сільської медицини. В поточному році заплановано ввести в експлуатацію близько 15 амбулаторій.  Зокрема, минулого року всі амбулаторії були забезпечені інтернет-зв’язком, що дає можливість працювати з електронними носіями та використовувати відео-сигнали. Що, в свою чергу, дає можливість реалізувати даний проект в повному обсязі.  

 

comments powered by HyperComments