На Харківщині правопорушникам допоможуть адаптуватися до соціуму

Середа, 6 березня 2019, 17:29
В Харківській області відкрився «Центр пробації», який на даний момент не має аналогів в Україні.
На Харківщині правопорушникам допоможуть адаптуватися до соціуму

Про це розповіла директорка Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Надія Кривицька. За її словами, цей центр був побудований за підтримки проекту міжнародної технічної допомоги NORLAU. Під час його створення був задіяний норвезький, латвійський та британський досвід.  

За словами Кривицької, «пробація» є новим терміном в законодавстві України. У широкому розумінні – це відповідальність людини за скоєння нею злочину без позбавлення волі. Система пробації передбачає роботу з правопорушниками без ізоляції їх від соціуму. Їм надають соціальну і психологічну підтримку та допомогу, а також здійснюють контроль та нагляд.   

Оновлений офіс пробації створено за моделлю, якою передбачена наявність безпечного інтерактивного середовища для співробітників та підвищення ефективності реабілітації правопорушників. Їх мають мотивувати до зміни прокримінального мислення, а також сприяти їх виправленню й соціальній адаптації. Це перший на території України центр, яким враховуються  європейські практики роботи з правопорушниками.
 

 

comments powered by HyperComments