Хто врятував ОСК «Металіст»: коментар заступника голови ХОДА

Субота, 17 серпня 2019, 11:41
Хто врятував ОСК «Металіст»: коментар заступника голови ХОДА

Як пише на своїй сторінці у соцмережі Facebook заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев, у 2016 році фактично єдиний депутат обласної ради, який вірив у перспективу ОСК- була Юлія Світлична. Саме вона робила не заяви з трибуни, а практичні кроки для збереження здатності стадіону функціонувати, приймати матчі і взагалі існувати.

«11 вересня 2016 року – лист з пропозицією проведення фіналу Кубку України в Харкові. 7 жовтня 2016 року – підписання меморандуму з ФФУ про співпрацю.

Тож коли 13 жовтня 2016 року УЄФА офіційно підтвердила, що 15 листопада в Харкові буде проведено матч Україна-Сербія, це було перемогою фактично однієї людини. Я не пам’ятаю звернень від депутатського корпусу ані до ФФУ, ані до УЄФА. Навпаки. Ті, хто сьогодні патетично переймаються долею комплексу в той час кричали, що стадіон не готовий до гри такого рівня, що неможна дозволяти грати ані збірній, ані клубу «Шахтар», який шукав собі місце для проведення домашніх матчів», - написав він.

Анатолій Бабічев привів статистику: за 2016-2019 років харків’яни змогли побачити 16 матчів Ліги Чемпіонів, Жіночої Ліги Чемпіонів та Ліги Європи УЄФА, постійні збори та 2 гри національної збірної і попереду чергова – в жовтні. І кожен з цих матчів – це подія міжнародного рівня з усіма практичними та медійними здобутками для регіону.

«І ще одна важлива історія: історія харківського клубу «Металіст-1925». Сучасна історія футболу в Харкові. Підтримки і розвитку однієї з найкращих і найславетніших футбольних шкіл країни. Починаючи з 2016 року кожні два тижні клуб проводить ігри на полі ОСК «Металіст»», - написав він.

За словами заступника голови ХОДА, кожна гра – це оренда поля, яка дозволяє утримувати складну систему природнього покриття у працездатному стані.

«Чи було б сьогодні поле, не вдайся Юлія Світлична до активних дій у 2016 році? Однозначно ні. Утримувати його обласний бюджет не зміг би. Чи було б сьогодні поле, якби на ньому не грав би наш власний, харківський клуб? Також я впевнений, що ні. Футбол назавжди пішов би з Харкова.

Єдиний спосіб сьогодні розвинути те, що вже досягнуто – підніматись і робити щось, а не кричати з трибуни. Купити квиток на матч, який в тому числі дасть змогу оплатити клубам оренду поля, або стати постійним членом клубу «Металіст 1925» і тішити себе думкою, що ви допомагаєте важливій справі. Ще можна шукати можливість залучення бажаючих на проведення заходів на ОСК, можна у любий спосіб підтримувати обласну владу у прагненні мати стабільного орендаря поля у вигляді клуба «Шахтар». Але почати потрібно з того, щоб визнати – не ваш галас врятував ОСК від загибелі. І не він утримував його до сьогодні. І мабуть що не він його прославить. А ті, хто вважають щось неможливим – не заважайте тим, хто це вже робить», - написав  він.

Нагадаємо, 11 жовтня 2019 року у Харкові відбудеться відбірковий матч чемпіонату Європи між  збірними України та Литви. Завдяки активній позиції голови ХОДА Юлії Світличної, яка особисто приділяє особливу увагу питанням організації та проведення матчів міжнародного рівня на Харківщині, відповідне рішення було ухвалене на засіданні виконавчого комітету ФФУ, що відбулося 17 травня в Запоріжжі.

Нагадаємо також, що УЄФА прийняла заявку Харківської області на проведення Суперкубку в 2021 році. Заявки на проведення Суперкубку УЄФА – 2021 у встановлений термін (до 15 лютого) поряд із харківським стадіоном «Металіст» подали мінський «Динамо», «Віндзор Парк» у Белфасті (Північна Ірландія) та «Олімпійський» у Гельсінкі (Фінляндія). Виконком УЄФА визначить приймаючі міста 29 травня цього року. Додатково заявки не прийматимуть. Обиратимуть між існуючими претендентами.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments