У Харкові презентують книгу про невідомі сторінки української еллінізації

Вівторок, 10 грудня 2019, 18:11
Презентація двотомного літературно-документального видання «Серед незрозумілих прагнень і неоцінених втрат...» відбудеться 14 грудня у Центральній науковій бібліотеці Харківського національного університету ім. Каразіна.
У Харкові презентують книгу про невідомі сторінки української еллінізації

Як повідомили організатори, захід приурочений до трагічної дати - початку «грецької» операції НКВС в Україні у грудні 1937 року, пише прес-служба міськради.

Цим виданням був завершений десятирічний проєкт дослідження національно-культурних процесів у грецькому середовищі України 1920-1930 років, які відбувалися під час так званої коренізації - однієї з політичних кампаній у національному питанні в перші роки радянської влади.

Книга створена на базі унікальних документів як пам'ятка українській еллінізації та її організаторам, інформацію про яких авторам доводилося збирати в багатьох державних, галузевих і приватних архівах, бібліотеках і музеях України, Росії, Греції. Вони глибоко дослідили цей період в історії греків України в місцях їх компактного проживання, проаналізували всі доступні матеріали і документи, відтворивши правдиві події того часу.

Презентацію проведе один із авторів видання - Олена Узбек.

Початок заходу - о 14:00, вхід - вільний.

comments powered by HyperComments