Скандал: медиків, які рятували Пелиха, звинувачують у расизмі

Анастасія Маніна  |  Вівторок, 26 травня 2009, 17:38
Історія з аварією, в якій загинув відомий телеведучий Ігор Пелих, обростає скандальними подробицями.
Скандал: медиків, які рятували Пелиха, звинувачують у расизмі

Бізнесмен і голова організації «SOS! Расизм!» Валід Арфуш в інтерв'ю розповів, що загиблу в цій аварії дівчину-мулатку Сандру можно було врятувати.

«Коли трапилася аварія, перша карета «швидкої» приїхала хвилин за десять, – говорить Арфуш. – Але лікарі кинулися допомагати Пелиху і іншій дівчині. Сандру ж вони накрили пакетом для трупів, хоча вона була ще жива. Про це мені розповіли численні свідки ДТП і мої джерела. Крім того, існує навіть відеозапис, на якому видно, як лікарі ігнорують мулатку. Друга ж «швидка» приїхала за 40 хвилин, вона і зайнялася Сандрою. Але, на жаль, допомога прийшла запізно, і дівчина померла по дорозі в лікарню. На мою думку, це дуже змахує на расизм, коли в першу чергу допомагають білошкірим. І я як голова організації «SOS! Расизм!» розберуся в цій ситуації і з'ясую, чи були винні лікарі».

За словами Арфуша, Сандра була знайома з Пелихом давно, і того вечора вони гуляли в диско-клубі «Карібіан». Під ранок дівчат вирішили підвезти додому, але не доїхавши 800 метрів, потрапили у ДТП. У Сандри залишився півторарічний син.

Нагадаємо, 8 травня о 5 ранку в ДТП загинули Ігор Пелих и мулатка Сандра. Друга дівчина потрапила до лікарні, а водій Олег Кириллов за тиждень прийшо з повинною. Його заарештували, і зараз він знаходиться в БШМД під охороною з Лук’янівського СІЗО.

У міліції спростовують слова Валіда Арфуша. Як розповіла ззаступник начальника прес-центру столичної міліції Наталія Сторожик: «За інформацією слідства, всіх постраждалих медики відвезли одночасно, і допомога була всім, незалежно від кольору шкіри», – запевняє Сторожик.

Начальник підстанції швидкої допомоги Ігор Карнаухов розповів, що виїжджали на місце трагедії, дійсно, дві карети «швидкої»: «Оскільки вони їхали з різних точок, то прибули до постраждалим з різницею в 10 хвилин. Але абсолютно всім постраждалим була надана перша меддопомога, всіх лікарі намагалися врятувати. А з приводу «кулька для трупів»... Просто поки медики діставали з розбитої машини другу постраждалу дівчину, мулатку Сандру накрили пледом до поясу, адже вона лежала на асфальті. Сандрі теж надали першу допомогу, і її забрала друга карета за 10 хвилин, але дівчина померла по дорозі в лікарню».

 

comments powered by HyperComments