На Харківщині дівчина заморила голодом новонародженого сина

Вівторок, 21 жовтня 2014, 10:45
У Харківській області мати заморила голодом новонародженого сина. Як повідомляє кореспондент "Харків. Коментарі" за інформацією прес-служби ГУМВДУ в Харківській області, 20-річна дівчина, мешканка села Старовіровка вже мала двох малолітніх дітей, проте була позбавлена батьківських прав. Після цього дівчина народила ще одну дитину - хлопчика.
На Харківщині дівчина заморила голодом новонародженого сина

 

Разом з новонародженим вони жили в будинку, де не було пічного опалення, мати не придбала навіть ліжка і одягу для немовляти. Ще будучи вагітною, жінка зловживала палінням, на облік до медичної установи не стала.

Крім того, вона не звернулася до медичної установи з приводу надання допомоги дитині, залишивши малюка без належного харчування і обігріву.

Її дії привели до трагедії - через три тижні після народження хлопчик помер.

Згідно з висновком експерта, причиною смерті дитини стала двостороння гнійна пневмонія. Крім того, його тривалий час не годували. При вчасному звертанні за медичною допомогою смерті можна було б уникнути.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 166 (злісне невиконання обов'язків з догляду за дитиною або за особою, відносно якої встановлена опіка або опікування) Кримінального кодексу України.

Рішенням Нововодолазького районного суду дівчина засуджена до 2 років обмеження волі.

 

comments powered by HyperComments