Сімейний бізнес на алкоголі приніс понад мільйон гривень та кримінальне провадження

Четвер, 7 липня 2016, 13:16
Податкова міліція Харківської області припинила діяльність підпільного лікеро-горілчаного цеху.
Сімейний бізнес на алкоголі приніс понад мільйон гривень та кримінальне провадження

«Зловмисники виготовляли горілку та коняк шляхом змішування спирту із водою, з додаванням ароматичних добавок й паленого цукру, — розповідає начальник відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління ГУ ДФС у Харківській області Дмитро Голубничий. — Отриманий фальсифікат учасники групи розливали у пластикові п’ятилітрові пляшки та «тетропаки» під торговою маркою «горілка Єльцин». В подальшому алкоголь реалізовувався через оптово-роздрібну мережу кафе та складів».

Організували «бізнес» троє близьких родичів, мешканців Харківської області. Цех обладнали на власному подвір’ї.

«Під час ліквідації зазначеного незаконного виробництва було виявлено та вилучено спирту на загальну суму 347 тис. грн., лікеро-горілчаних виробів на загальну суму 1,3 млн. грн. та обладнання, яке використовувалося для виготовлення алкогольного фальсифікату на суму 349,5 тис. грн. Загальна сума вилучених товарно-матеріальних цінностей складає понад 2  млн. грн.», — пише прес-служба обласного ДФС. Також вилучені обладнання та підакцизні товари.

Учасників «бізнесу» повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 28, ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання та реалізація підакцизних товарів організованим злочинним угрупуванням).

comments powered by HyperComments