Луценко засудив поведінку поліцейських в Кривому Озері

Четвер, 25 серпня 2016, 10:24
Як повідомив генпрокурор, експертиза встановила, що померлого не тільки били, але й стріляли в нього з травматичного зброї
Луценко засудив поведінку поліцейських в Кривому Озері

"Троє Врадіївський поліцейських, підозрюваних у жорстокому побитті чоловіка в Кривому Озері, ще вчора затримані. Експертиза встановила, що крім побоїв, поліцейський стріляв по закутого в наручники з травматичного пістолета", - написав Ю.Луценко у своїй сторінці в Фейсбук в четвер вранці.

При цьому він додав, що сьогодні відбудеться засідання суду з питання арешту підозрюваних поліцейських.

Як повідомлялося, 24 серпня в прес-службі прокуратури Миколаївської області повідомили, що розслідують дії поліцейських, які застосували фізичну силу і спецзасоби при затриманні правопорушника в смт Криве Озеро.

"Широкий громадський резонанс отримали події в смт Криве Озеро 24 серпня цього року, пов'язані зі смертю місцевого жителя, що настала під час його затримання співробітниками Кривоозерського відділу поліції. З цього приводу у прокуратури та райвідділу поліції зібралося близько 200 місцевих жителів", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Миколаївської області, оприлюдненому в середу ввечері.

Щоб уникнути соціальної напруги, прокурор області Тарас Дунас невідкладно направив в смт Криве Озеро слідчу групу з числа слідчих слідчого управління прокуратури області на чолі зі своїм заступником.

"Відразу слідчим відділом прокуратури Миколаївської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Кривоозерського відділення поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України", - йдеться в повідомленні.

Тіло потерпілого направлено для проведення судово-медичної експертизи в Миколаївське обласне бюро судово-медичних експертиз з метою встановлення реальної причини смерті.

"В рамках кримінального провадження буде надана належна правова оцінка працівникам поліції, з якими зараз ведуться слідчі дії. В даний час слідчими проводяться першочергові слідчі дії (допити, призначення судово-медичних експертиз і т.д.) для повного, всебічного і об'єктивного встановлення обставин події ", - запевнили у відомстві.

Крім того, додають в облпрокуратурі, в зв'язку з зазначеними подіями в четвер, 25 серпня, о 9.00 в приміщенні Кривоозерського відділу Первомайського місцевої прокуратури (вул.Шевченка, 15) відбудеться прийом громадян заступником прокурора області, заступником начальника Нацполіціі в області та працівниками управління внутрішньої безпеки Нацполіці з метою встановлення інших фактів про неправомірні дії з боку співробітників поліції.

comments powered by HyperComments