Кривава бійка на Південному вокзалі

П'ятниця, 26 серпня 2016, 08:48
За підозрою у вбивстві бійця 92 механізованої бригади Олександра Гриненка та замаху на його побратима Дмитра Кохана на лаві підсудних опинився 36-річний ветеран АТО
Кривава бійка на Південному вокзалі

В кінці березня, в одному з кафе на Південному вокзалі між бійцями різних бригад сталася сварка. Як зараз стверджує підсудний, саме військовослужбовці з 92-ий і були призвідниками конфлікту.

обвинувачений

"Спочатку, вони хамили. Вони поставили мені питання хто я такий. І чому я у військовому одязі. І зажадали документи. Я показав документи, вони вихопили документи і з цієї миті почав наростати конфлікт
У потерпілої сторони - інша версія. Кажуть, саме підсудний був вельми п'яний і агресивний. Сваркою в кафе конфлікт не закінчився, говорить потерпілий Дмитро Кохан. Коли хлопці вийшли на вулицю, підсудний дістав ніж. "

Дмитро Кохан, потерпілий

"Він стояв навпроти мене, і рука у нього була за спиною А Гриненко стояв праворуч від мене І він завдав мені два удари В бік і в руку Я ж в боці мені закалоло Я руку в бік -..... Дивлюся у мене кров . Показую Гриненко, мене відразу різко нахилило, він мене рукою відштовхує -.... біжи, я за тобою Ну я побіг у мене відмовили ноги Там люди підбігли, поліція я вже говорити нічого не міг я тільки пальцем показав, він запитав де, і поліцейські побігли.
Товариші по службі Гриненко загиблого, в тому числі і Кохан, мають намір наполягати на максимальному покаранні - довічне терміні. Незважаючи на те, що в якості основної версії прокуратурою розглядається ненавмисному зустріч чоловіків в кафе, вони не виключають: смерть "Самби" могла бути замовним убивством. Адже Гриненко був одним з ключових свідків у скандальній справі про підозру атошніков в растрел мобільної групи "Ендрю". Нагадаю, у вересні 2015го, в населеному пункті Щастя, що під Луганськом, загін проводив операцію по припиненню контрабанди піддався обстрілу. В результаті - загинули позаштатний співробітник СБУ Андрій Галущенко і податківець Дмитро Жарук. А ті, що їх десантники ВСУ отримали поранення різного ступеня тяжкості. Після чого екс-глава Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука звинуватив в цій трагедії бійців 92 механізованої бригади. Пізніше, правоохоронними органами були висунуті підозри двом з них. Показання "Самби" забезпечили б алібі цим хлопцям ", - пояснює Дмитро.

Дмитро Кохан, військовослужбовець

Ну я вважаю так. Це спеціально, тобто, підіслали до нас. Просто звичайний виконавець. Це треба, щоб копали далі. Далі розбиралися, ось так. Тобто Ви пов'язуєте це з ситуацією у вересні? Я думаю так. Тому, що Гриненко він був головним свідком, тобто, тут все так дивно. Незрозуміло. Це треба копати далі
Олег Федоров, адвокат

Можливо вони і пов'язані між собою, але на даний момент таких достовірних відомостей, які були б достатніми для звинувачення нинішнього підсудного в замовному вбивстві матеріали слідства не містять. Тобто, доказової бази немає? - Доказовою бази не вистачає. Є одне з припущень - одна з версій, гіпотез, моя, як адвоката, інших осіб, які знають про цю справу, що це вбивство не випадково.
У прокуратурі ж поки дві кримінальні виробництва не пов'язують. Більш того, наполягають на ретельному розгляді справи. І з огляду на той факт, що частина свідків досі перебуває в АТО, клопочуть про відкладення його розгляду.

Максим Мозговий, прокурор відділу прокуратури Харківської області

Після допиту потерпілих, за клопотанням сторони обвинувачення, було відкладено судове засідання для виклику свідків. Оскільки свідків дуже багато у цій справі. І деякі свідки перебувають зараз в зоні АТО і несуть строкову службу. Тобто певні труднощі чекаючи їх виклику і тому ми попросили перерву, щоб забезпечити їх явку.
У справі про загибель "Самби" суд збереться в середині вересня. А ось справа, за якою він проходив головним свідком досі в суд не передано, триває слідство.
Переводчик Google для бизнеса –Инструменты переводчикаПереводчик сайтовСлужба "Анализ рынков"

comments powered by HyperComments