В Харкові через пожежу евакуювали 25 людей (ФОТО)

Вівторок, 22 листопада 2016, 08:38
В понеділок, 21 листопада, о 13:20 стало відомо про пожежу, що сталася у шестиверховому житловому будинку за адресою: м. Харків, вул. Бібліка, 37/8.
В Харкові через пожежу евакуювали 25 людей (ФОТО)

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

За інформацією рятувальників, до місця виклику було направлено 4 підрозділи пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах у складі 17 рятувальників та 2 автодрабини. На момент їх прибуття було встановлено, що пожежа виникла у квартирі на 6-му поверсі будинку. У ній горіли меблі та домашні речі на площі приблизно 12 кв. м. В результаті пожежі утворилося сильне задимлення. Існувала загроза подальшого розповсюдження вогню по дерев’яним конструкціям внутрішніх стін та перекриття, а також по пустотам в них та вентиляційним каналам.

Рятувальники негайно організували евакуацію мешканців будинку на свіже повітря. Під час обстеження прилеглих до осередку пожежі квартир ланкою газодимозахисної служби, було виявлено чоловіка, 1973 року народження. Він був при тямі, але через вплив токсичного отруєння продуктами горіння не міг самостійно пересіватись. Рятувальники негайно винесли його на свіже повітря і передали працівниками швидкої медичної допомоги. Завдяки чітким та оперативним діям рятувальників вдалося запобігти трагедії. Після обстеження та отримання необхідної допомоги чоловік відмовився від подальшої госпіталізації. Окрім того під наглядом рятувальників евакуйовано з небезпечної зони ще 25 осіб.

О 14:42 пожежа була локалізована, наразі тривають роботи по її ліквідації. Вогнеборцям вдалось не допустити розповсюдження вогню на горище та дах і зупинити його на площі в межах 12 кв.м.

Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.

Як повідомляла "Справжня Варта", учора горіла багатоповерхівка по вул. Валентинівській. Людських жертв вдалось уникнути.

comments powered by HyperComments