Під Харковом злочинна четвірка торгувала боєприпасами та зброєю із зони АТО

Понеділок, 28 листопада 2016, 11:17
В Ізюмському районі Харківської області схопили "чорних археологів".
Під Харковом злочинна четвірка торгувала боєприпасами та зброєю із зони АТО

Нелегальний збройний бізнес влаштували четверо мешканців Ізюмського району області (троє чоловіків - 1961 р.н., 1980 р.н., 1987 р.н. та жінка 1986 р.н.). Вони розшукували використані боєприпаси та зброю на тимчасово окупованій території, де скінчилися бойові дії, реставрували їх та реалізовували. Затримали зловмисників у вересні поточного року під час продажу чергової партії. В ході проведення слідчо-оперативних дій задокументовано кілька фактів продажу та вилучено 2 ручні гранати РГД-5, 2 запали для них, гранатомет, вогнепальну зброю і боєприпаси до неї. За продаж зловмисники виручили понад 20 тис. грн..
 
Слобідський відділ Харківської місцевої прокуратури №5 затвердив та скерував до Ізюмського міськрайонного суду області обвинувальний акт за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України). Досудове розслідування стосовно одного з підозрюваних - 26-ріного молодика виділене в окреме провадження у зв'язку з його переховуванням від слідства.
 
Максимальна санкція статті передбачає 7 років позбавлення волі, повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Нагадаємо,  на Салтівці виявили дві гранати з запалом. Обшук проводився в одній з квартир в будинку по вул. Академіка Павлова в Харкові.


   

comments powered by HyperComments