Справу шахраїв на чолі з нотаріусом, які привласнювали квартири пенсіонерів, направлено до суду (ВІДЕО)

Середа, 30 листопада 2016, 16:19
Обвинувальний акт стосовно учасників цієї злочинної групи прокуратурою направлено до Московського районного суду Харкова.
Справу шахраїв на чолі з нотаріусом, які привласнювали квартири пенсіонерів, направлено до суду (ВІДЕО)
Як розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Ігор Чуб, жінці-нотаріусу та ще чотирьом учасникам злочинної групи оголошено підозру за фактом шахрайства у великих в особливо великих розмірах і підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).
"Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники підшуковували літніх самотніх людей і після їх смерті за підробленими документами "заднім числом" переоформлювали на себе їх житло. Одну з ключових ролей у діяльності злочинної групи відігравала приватний нотаріус. Вона підробляла нотаріальні документи, зокрема, заповіти та договори купівлі-продажу, від імені померлих осіб", - пояснив І. Чуб.
 
Наразі встановлено 5 епізодів шахрайства.

 
Нагадаємо, що раніше в Київському районному суді розглядалося клопотання щодо запобіжного заходу стосовно іншого шахрая з нерухомістю Антона Подвезька, якого звинувачують в шахрайстві з нерухомістю. Як повідомила одна з потерпілих, її побили його поплічники і змусили підписати якійсь нотаріальний договір, який вона не читала. В договорі йшлось про те, що вона начебто брала в нього майно під заставу.
comments powered by HyperComments