Велика пожежа в центрі Харкова: всі подробиці

Четвер, 1 грудня 2016, 14:13
В Шевченківському районі Харкова вчора пізно ввечері під час пожежі в кафе постраждали 6 іноземців.
Велика пожежа в центрі Харкова: всі подробиці

Подробиці пожежі у кафе на пр. Науки, 12 повідомили рятувальники. За їх даними, 30 листопада о 21:28 на номер «101» надійшов сигнал про пожежу у кафе. Даний заклад знаходився у цокольному поверсі п’ятиповерхового будинку. З другого по п’ятий поверхи - житлові квартири.

На місце виїхали 4 підрозділи ДСНС на автоцистернах, 2 автодрабини та 2 спеціальних пожежних автомобіля.

Виявилось, що у кафе горіло дерев’яне перекриття між цокольним та першим поверхами будинку та обладнання кухні кафе. Всі відвідувачі кафе встигли залишити його до моменту прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. В результаті пожежі постраждало 6 іноземних громадян, 2 з яких згодом самостійно звернулись за медичною допомогою до бригади швидкої допомоги, ще четверо – до 4-ї лікарні невідкладної допомоги Харкова.

Спостерігалось відразу 2 осередки загоряння у перекритті у двох різних кімнатах: на кухні та у підсобному приміщенні. Загальна площа, охоплена вогнем, склала біля 40 кв.м. В результаті горіння утворилось сильне задимлення, яке почало розповсюджуватись на верхні поверхи. Аби ліквідувати загрозу мешканцям, рятувальники негайно організували роботи з димовидалення та евакуації людей на свіже повітря. Всього було евакуйовано 8 чоловік з верхніх поверхів будинку, котрі не постраждали.

Під час гасіння пожежі рятувальниками було охолоджено та винесено з зони горіння 4 газових балони ємністю 5 та 10 л. О 00:42 відбулась локалізація вогню, о 01:30 повна ліквідації всіх осередків горіння. Причина виникнення пожежі встановлюється, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Нагадаємо, пізно ввечері 30 листопада в одному з кафе, яке розташоване у підвальному приміщенні п'ятиповерхового будинку на пр. Науки у м. Харкові, сталася пожежа. За попередніми даними, її спричинив вибух газового балону, що використовувався для приготування їжі.

За медичною допомогою звернулося 7 людей. Двом відвідувачам закладу (1998 р.н. і 1991 р.н.) та жителю будинку (1999 р.н.), який у той час заходив до під'їзду, на місці надано медичну допомогу бригадою швидкої.  4 постраждалих з діагнозом опіки обличчя та рук госпіталізовано до лікарні швидкої невідкладної медичної допомоги. Наразі стан трьох чоловіків 1990 р.н., 1991 р.н. та 1993 р.н.  - громадян Лівану та Туркменістану, оцінюється  як задовільний. Ще один постраждалий - громадянин  Ізраїлю 1993 р.н., знаходиться у стані середньої тяжкості.

В той же час в прес-службі міськради з посиланням на дані лікарні повідомили, вчора в центр надійшло четверо постраждалих: троє - в стані середньої тяжкості, один - в задовільному стані, всі вони чоловіки від 23 до 26 років. Двоє постраждалих отримали медичну допомогу і відпущені додому, ще двоє осіб продовжують проходити лікування, їх життю та здоров'ю нічого не загрожує.

Потерпілим була надана вся необхідна допомога: для них провели інфузійну терапію, застосували анальгетики, коагулянти. У всіх позитивна динаміка лікування. Двоє пацієнтів вже виписані, зараз в лікарні залишаються ще двоє. У одного з них опіки обличчя та рук до 8% поверхні тіла. Його стан середнього ступеня тяжкості, і йому потрібен тривале стаціонарне лікування. У другого постраждалого відносно задовільний стан: у нього опіки обличчя та рук до 5%. Йому потрібне стаціонарне лікування ще близько тижня», - зазначив лікар опікового відділення лікарні швидкої та невідкладної допомоги Антон Галата.

comments powered by HyperComments