На Харківщині провели гучну спецоперацію із затримання жорстокого кримінального авторитета / ВІДЕО

Вівторок, 25 липня 2017, 21:44
Два роки харківські детективи намагалися вийти на слід відомого в злочинних колах жорстокого рецидивіста.
На Харківщині провели гучну спецоперацію із затримання жорстокого кримінального авторитета / ВІДЕО

Й ось, нарешті 24 липня співробітники Управління карного розшуку за підтримки спецназу «Корд» провели спецоперацію із затримання небезпечного злочинця, повідомляє «Справжня Варта».

З матеріалів справи відомо, що напередодні 2014 року в приватний будинок в селищі Микільське Близнюківського району ввечері увірвалися троє невідомих у камуфляжі і масках. Бандити побили 51-річного господаря та його дружину і, погрожуючи автоматом і пістолетом, забрали $3 тисячі і 110 тисяч грн.

В ході досудового розслідування слідчі зібрали достатньо доказів, що підтверджують причетність до скоєння злочину 40-річного уродженця Лозівського району Харківської області. До речі, одного з його подільників застрелив господаря будинку, захищаючи сім'ю і майно від нападників. Ще один учасник одразу втік з України, зараз його розшукує Інтерпол.

А лозівчанина працівники поліції затримали. Суд обрав йому запобіжний захід, яка не обмежувала його свободу. Громадянин відвідував всі судові засідання. Через певний час суд оголосив йому вирок – 8 років позбавлення волі з відстрочкою вироку на місяць. Саме в цей період засуджений безслідно зник.

Під час роботи з установлення місця знаходження фігуранта оперативники з'ясували, що він користується значним авторитетом в кримінальних колах через особливу зухвалість під час вчинення злочинів. Навіть перебуваючи в розшуку, він координував дії сових «шестірок» через довірену особу – 26-річного земляка. Саме через цього земляка підбирали людей, здатних займатися криміналом – вимаганням грошей, рекетом, підпалами майна... Сам «авторитет» був вельми обережний – особисто ні з ким не спілкувався, уникав телефонних розмов, постійно міняв місця проживання. Правоохоронці крок за кроком йшли його слідом, вираховували контакти, відпрацьовуваючи зв'язки.

«Вранці 24 липня в результаті копіткої роботи і здійснення багатьох оперативних комбінацій злочинця затримали. Найближчим часом він відправиться до в'язниці відбувати визначений законом термін», – повідомив начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments