У дніпропетровській Центральній районній лікарні у рамках проекту реформування системи охорони здоров'я обстежують пацієнтів за допомогою програми Skype

Субота, 21 січня 2012, 17:23
Паралельно з Дніпропетровською, пілотний проект впроваджується також в Київській, Донецькій і Вінницькій областях, проте Дніпропетровська область усіх випередила.
У дніпропетровській Центральній районній лікарні у рамках проекту реформування системи охорони здоров'я обстежують пацієнтів за допомогою програми Skype

Явище вже дістало назву "телемедицина", і має на увазі дистанційний огляд пацієнта лікарем за допомогою веб-камери та Інтернету. Це позбавляє хворих, що живуть в глибинці, необхідності долати безліч кілометрів до найближчої лікарні.

Крім того, коли лікарям сільських амбулаторій або районної лікарні потрібні консультації з фахівцями більш високої кваліфікації, вони в режимі онлайн можуть проводити консиліуми з тієї або іншої складної проблеми.

"Ми відправляємо по електронній пошті в обласну лікарню протокол з діагнозом, даними пацієнта, з чітко сформульованим питанням. Якщо потрібно, посилаємо ще і рентгенологічні знімки, результати аналізів, допоміжних методів діагностики і т. д. Там доктор вивчає усі ці матеріали, а потім у нас з ним проводиться консультація в режимі онлайн. Іноді робимо це і у присутності пацієнта. Це дуже зручно для усіх", - розповіла заступник головного лікаря ЦРБ по поліклінічній роботі Ольга Валевська.

Окрім цього, дніпропетровські лікарі першими в Україні стали вести запис на прийом через Інтернет.


comments powered by HyperComments