Мажор на іномарці побив битою похилого комунальника

П'ятниця, 27 січня 2012, 12:23
У Дніпрі водій іномарки побив літнього комунальника на спецмашині за те, що той заважав йому проїхати.
іван бобков

У вівторок в Дніпропетровську стався кричущий випадок – автолюбитель напав з битою на водія спецмашини, що посипають дорогу піском. Як розповів «Сьогодні» постраждалий комунальник, інцидент стався близько сьомої вечора на вул. Електричної, на ж / м «Придніпровський». «Позаду мене на великій швидкості їхав синій« Фольксваген», але замість того, щоб, як годиться, пригальмувати за 15 метрів від моєї машини, він пішов на обгін. Природно, на його автомобіль полетіли пісок, шлак. І через мить він уже ломився до мене в кабіну з кулаками», – згадує 56-річний водій спецтехніки Іван Бобков.

За його словами, він спробував пояснити чоловікові, що той сам винен, адже, порушуючи правила, не дочекався, поки техніка зупинить роботу. Але розлючений водій «Фольксвагена», не слухаючи пояснень, спробував вдарити комунальника в обличчя, а коли не вийшло, рвонув назад до своєї машини. «Дивлюся, а він повертається з битою в руках. Я бігом схопив каністру, що лежала поруч, і прикрив нею голову. Якби не вона, то точно «на дурочку» мене б відправили, або вже сьогодні поховали», – розповів нам постраждалий.

На шум бійки прибігли співробітники Самарської райпрокуратури, напроти будівлі якої розгорталися події. Вони почали викликати міліцію, і нападник, побачивши це, швидко сів у своє авто і втік. «Після цього Івана відвезли в «швидку», де надали першу допомогу, а потім він знову виїхав на лінію, адже дороги треба було посипати. У нього руки тремтіли, а довелося всю ніч відпрацювати. Тілесні ушкодження в нього легкі, але психологічна травма дуже серйозна. У мене ще п'ять чоловік водіїв у зміні працюють, і все вже бояться – не знають, чого тепер можна очікувати», – нарікає начальник Івана Бобкова, директор ТОВ ПКП «Стандарт» Людмила Сінгура.

Найцікавіше, що довго шукати кривдника комунальника не довелося – він сам незабаром з'явився в міліцію, щоб... подати заяву про побиття. «Від людини, що напав на водія спецтехніки, надійшло зустрічну заяву про нібито заподіянні йому тілесних ушкоджень з боку водія комунального підприємства, – розповідає начальник Самарського РВ УВС Геннадій Здор. – Ми порушили кримінальну справу за фактом хуліганських дій відносно Івана Бобкова. Зараз проводиться слідча перевірка. Сьогодні потерпілий принесе висновок про тілесні ушкодження, і буде проведена експертиза збитку, нанесеного спецтехніці КП. Там було відбито дзеркало заднього виду. Це кричущий випадок. Я раніше не чув про подібне, хоча в житті зустрічав всяке».

Обурені тим, що трапилося, і в ДАІ. «Якщо водій бачить, що працює посипальна машина, крутиться у неї гвинт, розкидає посипочного матеріалу, він повинен розуміти, що варто тримати дистанцію, інакше в машину полетить пісок і щебінь. Обери момент, коли ситуація дозволяє обігнати техніку, і об'єднува її на певній відстані, щоб твою машину не зачепило розлітається сумішшю. Але якщо вже так невдало проїхав сам, то нерозумно пред'являти претензії. Нічого він не доведе і нічого не порахує водієві спецтехніки, який виконував свою роботу і в нього були включені габарити», – впевнений начальник прес-служби облДАІ Володимир Лебедєв.

А тим часом Іван Бобков продовжує полегшувати життя автомобілістам Дніпропетровська, борючись з ожеледицею на дорогах. «Уже й не знаємо з колегами, що робити... Може, брати з собою дубини, а то не знаєш тепер, чого чекати. Робиш добро, а воно он як обертається», – зітхає водій.
 

comments powered by HyperComments