Трагедія в донецькому банку свідчить про появу нових неконтрольованих кримінальних структур?

Субота, 31 грудня 2011, 20:00
Серія вбивств у донецьких банках може свідчити про появу нових кримінальних структур. Міліція, вочевидь, не здатна запобігти таким злочинам. Так експерти коментують трагедію, що сталася в Донецьку напередодні.
Трагедія в донецькому банку свідчить про появу нових неконтрольованих кримінальних структур?

Серія банківських пограбувань може свідчити про появу нових кримінальних угруповань, діяльність яких перебуває за полем зору правоохоронних структур та влади. Таку думку висловив в коментарі "Deutsche Welle" керівник Донецького центру політологічних досліджень Кирило Черкашин. Під час нападу на VIP-відділення «Приватбанку» в центрі Донецька в четвер було вбито п'ятеро співробітників. За 2011 рік це вже шосте пограбування донецьких банків, і лише у двох випадках міліція відрапортувала про розкриття злочину.

«Банківський бізнес на початках його формування в Україні контролювався, так би мовити, корпорацією: влада, правоохоронці, кримінал. І раніше ніхто на банки напасти не міг. Так само, як і на різні бутіки та супермаркети, де багато товарів та грошей. Нині ми спостерігаємо принципово нову ситуацію, яка свідчить, що кримінальна обстановка вийшла з-під контролю міліції», - зазначив соціолог.

Пошуки вигаданих терористів

Правоохоронці останнім часом так захопилися пошуками терористів у Донецьку, що насправді забули, чим їм взагалі потрібно займатися. Так прокоментував ситуацію відомий у Донецьку адвокат, правозахисник Сергій Салов. Він зазначив, що міліція спритно розганяла вночі хворих чорнобильців, оперативно та завзято відпрацьовувала акцію зі знесенням чорнобильського наметового містечка. А от із бандитами боротися – це складніше, каже Салов.

Він також не виключає цілком абсурдних сценаріїв «розкриття» цього пограбування: «Не буде нічого дивного, якщо днями ми  почуємо сенсаційне повідомлення, що пограбування банків у Донецьку підготувала, сидячи в камері, відома заарештована для того, щоб розхитати обстановку на батьківщині президента».  

comments powered by HyperComments