Обстріл Луганської ТЕС: п'ятеро поранені, снаряд влучив у трансформатор

Ніна Жаровська  |  П'ятниця, 10 жовтня 2014, 01:12
Бойовики обстріляли Луганську теплоелектростанцію. Четверо співробітників підприємства отримали незначні поранення, ще одного, з більш важкими травмами, доставили до лікарні. Мінометні снаряди потрапили в трансформатор енергоблоку Луганської ТЕС, через що там почалася пожежа.
Обстріл Луганської ТЕС: п'ятеро поранені, снаряд влучив у трансформатор
Бойовики обстріляли увечері, 9 жовтня, Луганську теплоелектростанцію, яка знаходиться в місті Щастя. Інформацію про те, що трапилося з посиланням на очевидців опублікував користувач Facebook під ніком Мирний Донбас. 
 
«Зараз на ДТЕК Луганської ТЕС горить трансформатор енергоблоку №11. Він був у резерві. Через пожежу довелося відключити один з енергоблоків. Два блоки працюють. Станція продовжує виробляти світло для жителів Луганщини. 
Енергетики ДТЕК і пожежники гасять загоряння трансформаторного масла. Очевидці з місця події прислали фотографію. Це відбувається прямо зараз. Станцію зараз обстрілюють. На станції є поранені: 4 співробітника станції з подряпинами, один - з більш важким пораненням».
 
Інформацію про обстріл підтвердили в прес-службі ДТЕК. 
 
«Снаряд влучив до трансформатора енергоблоку, який в цей час не працював. (...) Постраждалі - чотири співробітники станції, у них легкі поранення, подряпини. Один - більш серйозний. Йому зараз надають медичну допомогу». 
 
Роботу електростанції зупиняти не довелося, пожежу вдалося загасити. Станом на 9:00 вечора обстріл тривав, розповіли в прес-службі. 
 
У місті Щастя Луганської області знаходиться крайній по дорозі в Луганськ пост українських військових. Бойовики не припиняють обстрілювати місто і пости військових навіть незважаючи на оголошене 5 вересня перемир'я. 17 вересня мінометний снаряд потрапив в трансформатор станції, почалася пожежа. Через що до ранку 18 вересня північ Луганської області (це близько мільйона жителів у містах Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Щастя, Рубіжне, Старобільськ, Сватове та оточуючих їх населених пунктах) залишився без світла.
 
Територію ТЕС бойовики обстрілюють майже щодня - із мінометів і гранатометів.
 
Під час обстрілів у вівторок, 7 жовтня, та проти ночі в середу, 8 жовтня, бойовики кілька разів обстріляли ТЕС. На територію підприємства потрапило 14 снарядів. 
 
"Протягом 7 жовтня по території станції вівся обстріл із застосуванням стрілецької зброї, артилерії На територію станції потрапили кілька снарядів: .. На ВРП-220, в районі мазутонасосних, в районі електролізної, на площадку по зберіганню ресіверів з воднем В ніч з 7 на 8 жовтня обстріл ДТЕК Луганської ТЕС продовжився Жертв і постраждалих немає Але на територію станції потрапили 14 снарядів Один зі снарядів потрапив в трансформатор, що призвело до останову енергоблоку №13 ", -... сказано в офіційному повідомленні прес-служби ДТЕК.

Головне фото - з місця подій від очевидця, опубліковане користувачем під ніком Мирний Донбас 

comments powered by HyperComments