Іловайськ. Місцеві й досі шукають родичів

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 20 січня 2015, 01:38
В Іловайську, де майже чотири місяці були в полоні бійці батальйону "Донбас", місцеві мешканці розшукують родичів. Хоча місто знаходіться в тилу бойовиків, озброєних людей на вулицях там немає, а відновленням міста місцеві займались разом із полоненими.
Іловайськ. Місцеві й досі шукають родичів

Бої в Іловайську йшли три тижні у серпні. На території однієї школи ховались українські військові, згадують мешканці міста. 

Нацгвардійців і «донбасівців»сильно бомбили, згадує чоловік. Кожен будинок на цій вулиці має сліди від артилерії.

«У мене там за двором, сразу за двором, восемь снарядов, рядом. Сарайчик розвалили, курятник, і туди восемь снарядов. А потом пожар був, горіло поле, я вискочив тушити, тому що воно ж сухе, сюди на хати піде. Та взорвался на розтяжке. Я впав, думав, хана мені», розповідає місцевий мешканець Володимир.

Після боїв один із синів чоловіка зник. Він мешкав у тій частині міста, де знаходились бойовики.

«А син работає, а одного вбили навєрно, не знаю, немає…  Нічо не ізвєстно. Він на той стороні жив у городі. Йому 52 года… А де він – ніхто не знає», - продовжує чоловік.

Від бойовиків у цьому місті загинули і десятки бійців батальйону «Донбас». До цього тижня в Іловайську знаходились 66 полонених «донбасівців». Не на камеру місцеві мешканці розповідають, що допомагали їм врятуватись, ховали у підвалах.

Зараз Іловайськ контролюють бойовики, проте головне підприємство міста – залізниця – продовжує працювати на «укрзалізницю». Віднедавна звідси до Слов'янська почали відправляти вугілля. А місцеві електрички ходять за київським часом.

comments powered by HyperComments