Луганським столярам все частіше замовляють могильні хрести

Вівторок, 16 червня 2015, 10:31
Замість дерев'яних дверей, віконних рам, столів і стільців майстри по дереву з Луганська стали робити хрести для могил. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
Луганським столярам все частіше замовляють могильні хрести

Про це повідомляє Володимир, господар однієї із столярних майстерень, які працюють в окупованому обласному центрі.

За його словами, останнім часом дерев'яні хрести замовляють особливо часто. Можливо це пов'язано зі збільшеною смертністю на території регіону, а також з бойовими діями і масовими похованнями людей, які не є громадянами України, а які просто приїхали в «ЛНР» для боротьби з «правосеками» і «бендерівцями».

Також це може бути пов'язано з розмінуванням кладовищ в Луганську перед пасхальними святами і відсутністю коштів на купівлю пам'ятників і гробниць. Тому і обходяться луганчани зараз звичайними дерев'яними хрестами.

Подібні замовлення трохи поліпшили справи столярних майстерень, які простоюють з початку 2014 року.

- З січня минулого року різко впав попит на «столярку», - повідомляє Володимир. - Якщо в 2011-2013 рр. замовлення на дерев'яні вікна, двері і інші вироби ми отримували постійно, то минулого року вони різко скоротилися, а під час активних бойових дій в Луганську припинилися взагалі. Відновила роботу наша майстерня тільки пару місяців тому, але тільки замовляють тепер не вікна або двері, а хрести для могил.

Нагадаємо, восени 2014 року поблизу Луганського аеропорту було виявлено масове поховання декількох десятків людей.

Крім того, повідомлялося, що бойовики «ЛНР» масово звозять тіла загиблих в зелені посадки, розташовані в кварталі ім. Ленінського комсомолу (Артемівський район м. Луганськ).

 

comments powered by HyperComments