Донецький «Шахтар» програв в Одесі «Дніпру»

Герман Борисов  |  Понеділок, 17 серпня 2015, 14:30
У минулу п'ятницю, 14 серпня «гірники» приймали фіналіста Ліги Європи в Південній Пальмірі і, незважаючи на ігрову перевагу, пропустили у кінці зустрічі два голи. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
футбол

У цей футбольний вечір на очах у 13-тисячної аудиторії одеського стадіону сталося принципове протистоянні грандів вітчизняного футболу.

Наставник «Шахтара» Мирча Луческу на матч з «Дніпром» виставив оптимальний склад. Початок матчу пройшов в спокійному темпі. Незабаром дончани поступово взяли ініціативу у свої руки. Проте «помаранчево-чорні» не поспішали загострювати ситуацію на полі - було видно, які вони є обережними, щадивши сили і здоров'я перед єврокубковим матчем з віденським «Рапідом».

«Шахтар» грав першим номером, але акуратно, особливо не ризикуючи. «Дніпро» побудував гру на контратаках.

У першому таймі небезпечних моментів біля воріт було трохи. Гравці «Шахтара» осаджували штрафну площу підопічних Мирона Маркевича, били по воротах здалека, але їх атаки не призвели до забитого м'яча. До перерви рахунок відкритий не був.

У другому таймі дончани стали наступати широким фронтом, оголивши тил в обороні. «Дніпро», збудувавши грамотні оборонні редути, періодично здійснював контрвипади, турбуючи голкіпера «помаранчево-чорних».Незважаючи на проблеми з виплатою зарплат і інформацією про можливий відхід Маркевича з посади головного тренера, команда з Дніпропетровська продемонструвала непогану гру. Тактика, вибрана номінальними гостями, під завісу матчу принесла свої плоди.

Перший м'яч у ворота «гірників» забив Матеус на 84-ій хвилині. Отримавши прекрасний пас від Романа Безвуса, бразилець точно пробив в далекий від голкіпера кут воріт - 0: 1.

«Шахтар» кинувся відіграватися і навіть створив пару непоганих моментів для взяття воріт. У компенсований час дончани отримали право на штрафний, але їх капітан Даріо Срна виконав стандарт неточно.

Останні хвилини виявилися для підопічних Луческу провальними. Був видалений з поля за повторне попередження В'ячеслав Шевчук, відчайдушні атаки «гірників» втрачалися в частоколі оборони «Дніпра», аапогеєм фатальної

невдачі став другий пропущений гол. Його на третій компенсованій хвилині забив форвард «Дніпра» Євген Селезньов.

Підсумок 0: 2, і «Шахтар» з 10-у очками ризикує втратити свій другий рядок в турнірній таблиці.

Як раніше повідомлялося, в 4-му турі чемпіонату України донецький «Шахтар», виграючи по ходу матчу у полтавської «Ворскли», пропустив гол на останній хвилині і був вимушений задовольнятися нічиїй (2:2).

 

               

 

 
comments powered by HyperComments