У Луганську з'явиться пам'ятник Сталіну?

Ярослав Волков  |  Середа, 23 вересня 2015, 10:10
Громадська організація «Луганська гвардія» розповсюдила в соціальних мережах інформацію про те, що в окупованому обласному центрі найближчими днями можуть звести пам'ятник одіозному генеральному секретареві ЦК ВКП (б) Йосипу Джугашвілі (Сталіну).
У Луганську з'явиться пам'ятник  Сталіну?

Про це представники організації повідомляють на своїй сторінці в соціальній мережі «ВКонтакті».

«Найближчими днями в Луганську встановлять пам'ятник яскравому діячеві радянської епохи – Йосипу Віссаріоновичу Сталіну, - пишуть вони. - Цей пам'ятник -єдиний в Донбасі. Нащадки переможців фашизму вирішили увічнити пам'ять того, з чиїм ім'ям на вустах їх діди і прадіди йшли у бій, відновлювали країну з руїн».

Також активісти ГО «Луганська гвардія» заявляють, що саме під керівництвом Йосипа Сталіна країна стала «Великим Радянським Союзом», а також великою космічною державою.

Після герба «ЛНР» з червоною зіркою, бюста Жукову, відродження піонерії я вже ні з чого не дивуюся, -говорить учитель історії з Сєвєродонецька Володимир Солодуха. - Можливо і правда, що сепаратисти збираються відкривати в Луганську пам'ятник тиранові Сталіну. Я дивуюся, як вони ще сам обласний центр назад у Ворошиловград не перейменували. І в той же час лідери «ЛНР» і їх прибічники (особливо з козацтва і луганської єпархії Московського Патріархату) постійно позиціонують себе як «православні християни».  Просто фарс якийсь.

Нагадаємо, в червні поточного року в Луганську перед будівлею середньої школи №36 встановили бюст маршалові СРСР Георгію Жукову.

Варто відзначити, що особи Жукова і Сталіна в історії мають дуже неоднозначну оцінку. Історики відзначають вагомий внесок обох лідерів СРСР в перемогу над Німеччиною і її союзниками в Другій Світовий війні; в той же час з кожним роком оприлюдниться все більше фактів про жорстокість і криваві злочини обох полководців.

comments powered by HyperComments