Чиновники «ЛНР» тільки зараз втратили українські пенсії

Понеділок, 28 вересня 2015, 13:37
Пенсійний фонд України тільки після скандалу в пресі призупинив виплати чиновникам-високопосадовцям в луганській «народній» псевдореспубліці.
Чиновники «ЛНР» тільки зараз втратили українські пенсії

Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний в інтерв'ю кореспондентові телеканалу «112».

За словами керівника ПФУ, український пенсійний фонд зазвичай безперешкодно виплачує пенсії, якщо жителі населених пунктів, що знаходяться в зоні АТО, подали підтвердження, що мешкають на підконтрольній Україні території і мають право на виплати.

Виходить, що чиновники «ЛНР» в Луганську розповідають своїм жителям, що «України тут вже не буде», і що скоро «Луганськ забере Росія», а самі реєструються на підконтрольній ЗСУ території, щоб отримувати соцвиплати.

Голова правління ПФУ також повідомив, що інстанція зреагувала на сигнали представників Луганської ОДА і громадських діячів про те, що чиновники «ЛНР» досі отримують українські пенсії.

- Ми відпрацювали це питання з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією, сьогодні виплати пенсій усім цим людях припинені, - розповів Олексій Зарудний.

Також він озвучив наступну проблему: оскільки питання перевірки, на якій території знаходиться пенсіонер, підконтрольній або непідконтрольній, в компетенцію ПФУ не входить. Отже, треба сприяння з боку інших державних структур.

Нагадаємо, 27 вересня, директор Департаменту масових комунікацій Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Денис Денищенко повідомив про те, що п'ять «міністрів ЛНР» упродовж минулого і поточного року з початку бойових дій на Донбасі продовжували отримувати українські пенсії; при цьому троє отримують їх досі.

 

comments powered by HyperComments