Світлична: Підготовка до опалювального сезону йде у штатному режимі

Четвер, 17 серпня 2017, 17:07
Об’єкти соцсфери Харківської області готові до опалювального сезону на 88%, житловий фонд - на 71%.
Світлична: Підготовка до опалювального сезону йде у штатному режимі

Про це у ході урядового селектору розказала губернатор Харківщини Юлія Світлична, повідомляє Справжня Варта.

Захід відбувся під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. У нараді взяли участь керівники профільних міністерств та відомств, голови та представники структурних підрозділів ОДА.

Під час наради обговорили питання підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, підприємств паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду. Також було порушено тему розрахунків за електричну енергію та природний газ, погашення заборгованості з різниці в тарифах для населення на послуги тепло-, водопостачання та водовідведення.

Звітуючи про стан підготовки Харківської області до опалювального сезону, Юлія Світлична відзначила, що в регіоні було створено відповідний штаб та затверджено план-графік необхідних робіт.

«Згідно з цим графіком ступінь готовності житлового фонду до опалювального сезону складає 71%, теплового господарства - 74%, водопровідно-каналізаційного - 72%. Соціальна сфера готова на 88%. Стан підготовки дорожнього комплексу становить понад 70%», - навела дані Юлія Світлична.

Керівник області також зазначила, що на Харківщині комплексно підходять до процесу монетизації субсидій, вже опрацьовано 89% звернень тих, хто має на це право. Субсидії автоматично перепризначено 97% тих, хто їх отримував у минулий період.

«Проблеми, які виникають, з Кабінетом міністрів України вирішуємо в робочому режимі. Підготовка до опалювального сезону знаходиться під моїм особистим контролем. Не бачу особливих проблем, усе йде у штатному режимі», - запевнила Юлія Світлична.

У ході селекторної наради Володимир Гройсман також зазначив, що підготовка до опалювального періоду повністю залежить від того, як організована робота на місцях.

«Є декілька тижнів на те, щоб завершити всі підготовчі роботи. Наголошую на тому, що відповідальність лежить на місцевих керівниках. Я бачу всі можливості для якісної підготовки до опалювального сезону, - сказав Володимир Гройсман. – Також хочу зазначити, що уряд не підтримує будь-яких підвищень ціни на газ в Україні на новий опалювальний сезон. Це принципова позиція. Адже жодних підстав підвищувати ціну на газ для населення немає».

 

comments powered by HyperComments