Світлична взяла участь у нараді з Прем’єр-міністром України: про що говорили її учасники

Середа, 18 квітня 2018, 16:04
18 квітня голова ХОДА взяла участь у зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з головами обласних державних адміністрацій.
Світлична взяла участь у нараді з Прем’єр-міністром України: про що говорили її учасники

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Учасники наради говорили про те, як реалізовуються та підтримуються урядові програми на місцях. Окрему увагу сторони приділили обговоренню охорони здоров`я та освіти. 

Губернатор Харківської області Юлія Світлична взяла активну участь у заході. Вона порушила ті питання, які є особливо важливими саме для нашого регіону. Наприклад, на її думку, урядової підтримки потребують промислові підприємства Харківщини (а саме - вирішення питання завантаження їх замовленнями).

Юлія Світлична підкреслила, що на сьогодні така державна підтримка вже дала в області результати: з 2016 року тут зростає показник промислового виробництва. Задля подальшого покращення ситуації, вважає голова ХОДА, слід розвивати суміжні виробництва. 

Вона запропонувала надати доручення органам державної влади, щоб розпочати активне залучення державних промислових підприємств до програм модернізації у ключових галузях економіки України.

«Це транспорт, дороги, енергетика, житлово-комунальне господарство та інші стратегічні сфери. За нашими підрахунками, це дозволить забезпечити подальше зростання виробництва на Харківщині не менш, ніж на 5%, та створити додатково не менше 3 тисяч нових робочих місць», - відзначила керівник області.

Юлія Світлична також звернулась до прем’єр-міністра з проханням підтримати реалізацію великих проектів у регіоні.

comments powered by HyperComments