Уряд передав стадіон "Металіст" в управління ХОДА

Середа, 11 квітня 2018, 15:09
Уряд схвалив розпорядження Кабміну щодо передачі до сфери управління Харківської ОДА стадіону футбольного клубу "Металіст".
Уряд передав стадіон "Металіст" в управління ХОДА

Про це повідомляє УНН. 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що об`єкт був "поцуплений у держави". За його словами, відтепер ХОДА зможе використовувати стадіон, який належитиме державі. 

Як уточнив на прес-конференції міністр юстиції Павло Петренко, коментуючи таке рішення, це – гарний приклад того, що органи прокуратури застосовують нові норми законодавства до спецконфіскації.

"Це другий великий кейс (після 1,5 млрд доларів грошей Януковича), коли українська держава повертає у власність корупційні активи, які були вкрадені у українського народу", - зауважив він.

Нагадаємо, у жовтні минулого року харківський суд ухвалив рішення про спецконфіскацію майнових прав футбольного клубу «Металіст», який належав олігарху Сергію Курченку.

"Він повертається від Курченко до держави. Далі, очевидно, виконавчі органи країни ухвалять рішення про його використання. Можливий варіант передачі в управління муніципальне, можливо конкурс для інвесторів, можливо інші варіанти, які вже знаходяться поза моєю компетенцією, але разом з міністром ми можемо з гордістю повідомити харків'янам, що ФК "Металіст" тепер буде належати не втікачам-клептократії, а харків'янам", - казав раніше з приводу повернення "Металісту" Юрій Луценко. 

comments powered by HyperComments