Каразінський університет — другий у країні після КНУ ім. Т. Шевченка

Вівторок, 21 червня 2016, 13:09
«Слово і Діло» вивчило консолідований рейтинг Міносвіти, зроблений на основі «Топ-200 Україна», Scorpus, «Вебометрикс».
Каразінський університет — другий у країні після КНУ ім. Т. Шевченка

До консолідованого рейтингу, складеного за підсумками 2015 року, увійшли 286 навчальних закладів з усіх регіонів країни. За концентрацію вишів-учасників рейтингу, можна зробити висновок, що найбільшими освітніми центрами України є Київ, Харків, Львів та Одеса.

65 з досліджуваних ВНЗ працюють у Києві. Найбільш престижним університетом за всіма критеріями оцінювання (від висновків академічного співтовариства й кількості цитувань наукових публікацій до активності веб-сайтів ВНЗ) вкотре став КНУ ім. Т. Шевченка. Другу позицію експерти віддали Харківському університету ім. В. Каразіна.

Найліпші навчальні заклади у містах, населення яких складає менше 1 мільйона осіб, — ЛНУ ім. І. Франка, «Львівська політехніка» та Сумський державний університет (5, 6 та 8 сходинки в загальному рейтингу).

Нагадаємо, нинішнього року до рейтингу «Топ-200 Україна» увійшли 22 харківських ВНЗ III-IV рівнів акредитації. На першому місці — КПІ, а Каразінскький університет — третій після КНУ ім. Т. Шевченка. На четвертому місці — ХПІ.

comments powered by HyperComments