Для гостей «Євробачення-2012» в Баку підготували туристичні довідники та словник-розмовник азербайджанської мови

Вівторок, 24 квітня 2012, 00:31
Під час чергового «Євробачення-2012», який у травні відбудеться в Баку, дорожня поліція Азербайджану буде роздавати учасникам і гостям конкурсу просвітницькі буклети та розмовники.
Для гостей «Євробачення-2012»  в Баку підготували туристичні довідники та словник-розмовник азербайджанської мови

За проектом, який виконує Громадський рух «Журналістика і центр розвитку» разом з Головним управлінням дорожньої поліції, видано словник-розмовник азербайджанської мови. З 1 травня книжку отримають водії таксі, автобусів та співробітники дорожньої поліції.

Буклети з інформацією про Баку, про його ресторани, розважальні центри, евакуаційну службу, оренду авто будуть роздані туристам напередодні конкурсу. В церемонії презентації розмовника і буклету візьме участь переможниця минулорічного конкурсу «Євробачення» співачка Нігяр Джамал, яка бере участь у десятирічній програмі ООН з дорожньої безпеки.

57-й пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться в "Baku Crystal Hall" біля площі Державного прапору азербайджанської столиці. Цей зал вміщує 23 тисячі глядачів, ще 16 тисяч отримають можливість на великих моніторах дивитися в прямому ефірі на півфінали та фінал конкурсу.

 Півфінальні  тури конкурсу відбудуться 22 і 24 травня, а фінал – 26 травня.

 Логотипом  конкурсу обрано  "Вогняну квітку", гаслом - "Light your fire" (давні мешканці Азербайджану були зороастрійцями-вогнепоклонниками, поблизу Баку збереглись залишки численних храмів вогню).

 Азербайджан здобув право на проведення престижного європейського конкурсу після перемоги Ельдара Гасимова та Нігяр Джамал (дует Ell/Nikki) на "Євробаченні-2011" в німецькому Дюссельдорфі.

 

comments powered by HyperComments