Серби роблять "Prada": частина італійського брендового одягу та взуття виготовляється на Балканах

Четвер, 24 січня 2013, 00:43
Ексклюзивне взуття марок "Louis Vitton", "Prada“, "Nero Giardini“, "Gucci“, яке в Європі коштує від 300 до 1500 євро, виготовляється в Сербії.
Серби роблять "Prada": частина італійського брендового одягу та взуття виготовляється на Балканах

Верхню частину цього взуття виготовляють саме сербські робітники фабрики "Prodžeti“. Ця компанія належить італійському бізнесмену Романо Росі, який разом з братом у 2001 році почав виробництво  в Сербії.

Гіганти високої моди високо цінують місцевих працівників і тому вони вирішили замовити виготовлення взуття саме тут.  Сербські взуттьовики з містечка Владімірці виконують крій та шиття верхньої частини взуття з  матеріалів замовників, загалом на рік для іноземців виготовляють верхні частини для 1, 5 млн. пар взуття.

Середньомісячна заробітна плата на підприємстві складає 25 тис. динарів (приблизно 2,5 тис. грн.). Дехто вважає, що  для глобальних виробників моди перенесення виробництва в Сербію обумовлено дешевою працею в регіоні. Проте для країни, де з 10 млн. населення близько 1 млн. працездатних людей не мають роботи, будь-яка зайнятість має велике значення. На фабриці загалом працює 950 працівників, ще 1500 залучено до суміжних виробництв.

На іншому підприємстві - "Javor“ у містечку Іваніца  шиють сорочки престижних брендів "Dolce & Gabbana“, "Benetton“ i "Pal Zileri“. Щомісяця сербські швачки виготовляють тисячі модних виробів. Італійських замовників задовольняє точність і ефективність сербських швачок та використання на підприємстві сучасних технологічних ліній. 

comments powered by HyperComments