За даними NASA, минулий місяць став найспекотнішим за останні 136 років

Вівторок, 16 серпня 2016, 11:00
Липень 2016 року був визнаний найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію метеорологічних спостережень.
За даними NASA, минулий місяць став найспекотнішим за останні 136 років

Як повідомляє «Главное», експерти NASA підрахували, що середня температура минулого місяця була на 0,84 градуса за Цельсієм вище середньої за 1950-1980 роки та на 0,18 градуса вище колишніх рекордних місяців – липня 2011 року і липня 2015 року. У ці два місяці глобальна температура була майже однаковою.

До п'ятірки найспекотніших місяців увійшли липень 2009 року і серпень 2014 року. Слід зазначити, що подібні рекорди в останні роки встановлюються регулярно. Але тільки липень минулого року припав на на так званий «період Ель-Ніньо». Феномен Ель-Ніньо визначають як температурні аномалії поверхневого шару приекваторіальної частини Тихого океану тривалістю не менше 5 місяців, що виражаються у відхиленні температури води як мінімум на 0,5 градуса Цельсія вище норми.

Більшість дослідників вважає, що потепління є наслідком викидів парникових газів. «Лякає те, що ми входимо в епоху, коли кожен наступний місяць або рік буде рекордно спекотним, а інше буде вважатися сюрпризом» - заявив кліматолог зі Стенфордського університету Кріс Філд.

comments powered by HyperComments