Як ізраїльтяни і Brussels Arlines через тістечка посварилися

Субота, 27 серпня 2016, 04:39
У соціальних мережах компанію звинувачують в антисемітизмі та дискримінації
Як ізраїльтяни і Brussels Arlines через тістечка посварилися

В Ізраїлі звучать заклики до бойкоту бельгійської авіакомпанії Brussels Arlines через виключення з її бортового меню тістечка, виробленого на Західному березі річки Йордан.

"Такій компанії немає місця в небі держави Ізраїль, і її назва повинна бути викреслено з розкладу польотів аеропорту Бен Гуріон", - заявив міністр туризму Ізраїлю Ярів Левін, слова якого наводить в п'ятницю газетf La Libre Belgique.

За даними видання, Brussels Airlines протягом декількох останніх днів піддається лютим нападкам в Ізраїлі. У соціальних мережах компанію звинувачують в антисемітизмі та дискримінації і закликають бойкотувати авіаперевізника.

Причина цього - виключення з бортового меню авіакомпанії на ізраїльському напрямку тістечка з халви з ваніллю. Бельгійська громадська організація Palestina Solidariteit, діюча на захист прав палестинського населення, вказала на те, що ці ласощі виробляється на ізраїльському підприємстві, що працює "на окупованому Західному березі річки Йордан". На думку організації, бельгійська авіакомпанія не усвідомлювала в незаконності походження закуповуваного її продукту.

Один з офіційних представників Brussels Airlines заявив в зв'язку з цим, що мова йшла "про помилку постачальника", яка виправлена. Тістечко зникло з меню, і це викликало протести в Ізраїлі.

Авіакомпанія в спеціальному комюніке пояснила, що у виключенні тістечка з халви "немає нічого політичного".

"Brussels Airlines літає вже 13 років в Ізраїль, наше єдине напрям на Близькому Сході (...), ми пропонуємо на борту наших літаків кілька ізраїльських продуктів, які вибираємо самостійно. Ми не втручаємося в політичні дискусії і зберігаємо нейтралітет", - запевнила бельгійська авіакомпанія.

comments powered by HyperComments