Гвінтокрили євакуюють людей з теплохода "Степан Аржаков"

Субота, 27 серпня 2016, 07:33
Корабель сів на мілину на річці Лена в Якутії
Гвінтокрили євакуюють людей з теплохода "Степан Аржаков"

У восьми км вище за течією від н.п. Батамай Кобяйского району на річці Лена через сильний бічний вітер сів на мілину теплохід "Степан Аржаков", на судні знаходиться 98 осіб пасажирів і 11 членів екіпажу -, повідомляє сайт Головного управління МНС Росії по Республіці Саха (Якутія).

"Теплохід здійснював пасажирські перевезення за маршрутом: п. Жиганськ Жиганський району - м Якутськ ... В м Якутську проведено засідання комісії з надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки Республіки Саха (Якутія). У Головному управлінні МНС Росії по Республіці Саха (Якутія ) розгорнуто оперативний штаб. Для евакуації пасажирів теплохода з міста Якутська в Кобяйскій район вилетіло повітряне судно МІ-8 Хабаровського авіаційно-рятувального центру МНС Росії з оперативною групою та рятувальниками. Для евакуйованих пасажирів в с. Булус Намского району розгорнуто пункт тимчасового розміщення з гарячим харчуванням . Для зняття психологічної напруженості пасажирів організовано роботу психолога адміністрації МО "Намскій район" ", - повідомляється на сайті.

Також повідомляється, що з міста Якутська в Кобяйскій район вилетіло друга повітряна судно авіакомпанії "Полярні авіалінії" з рятувальниками Служби Порятунку Республіки Саха (Якутія).

Далі двома вертольотами буде здійснюватися евакуація пасажирів теплохода на лівий берег річки Лена в н.п. Булус, Намского району, в подальшому евакуйовані будуть доставлені на 4 автобусах в місто Якутськ.

Вилетів вертольотом МІ-8 Хабаровського авіаційно-рятувального центру МНС Росії в м Якутськ будуть евакуйовані діти і люди похилого віку.

Всього для евакуації всіх наявних на теплоході людей буде виконано 5 вертолітних рейсів.

Ситуація знаходиться на контролі Уряду республіки і Головного управління МНС Росії по Республіці Саха (Якутія).

comments powered by HyperComments