«Поема про землю»: виставка художника Олександра Судакова

Дарія Гриценко  |  Середа, 30 січня 2013, 15:25
Колись друг мого батька спитав у нього, де розташоване те дивовижне місце, зображене на картині «Зимовий пейзаж з озером». Каже, тягне туди, хоче поїхати. А батько відповів: «Не шукай, цього місця немає». Так цікаво про натхнення і творчу діяльність Олександра Судакова розповідала його донька Вікторія на відкритті виставки заслуженого художника України.
«Поема про землю»: виставка художника Олександра Судакова

Виставка, присвячена 70-річчю митця відкрилася  28 січня у Харківському художньому музеї. Всі роботи вражаючі: реалістичні, авангардні. Прозорі й насичені одночасно, вони тримають глядача десь між небом та землею і викликають глибоку ностальгію.  

Про виставку цю і не мріяв, - розповідає сам Олександр Леонідович. – Зробивши 15 виставок, в тому числі у Києві, зрозумів, що це важко. Виставка спустошує автора. Дякую друзям, сам я нічого не міг би зробити.

Олександр Судаков з донькою Вікторією та онукою Настею

І справді, організувати виставку допомагали добрі друзі. Це і Харківський художній музей, і колекціонери Борис та Тетяна Гриньови. Серед чисельних пейзажів на одній з картин ми бачимо подружжя Гриньових.

Художник з куратором музею та колекціонером Тетяною Гриньовою

Ольга Денисенко – куратор музею сказала про художника так: «Повільно працює, багато встигає». 65 робіт представлені тільки на виставці. Деякі є подарунком Олександра Леонідовича музею, щось із приватних колекцій. На полотнах і левкасі види Старобільщини, звідки родом автор. Цей край став «донором» його робіт. І, звісно, є зображення Харкова, бо тут він живе і працює.

Словом, це треба побачити.  Виставка робіт Олександра Судакова триватиме  до 24 лютого.

comments powered by HyperComments