Катастрофа Ан-24 в Донецьку: подробиці, відео, фото

Четвер, 14 лютого 2013, 13:32
О 18:09 13 лютого у міжнародному аеропорту «Донецьк» під час посадки пасажирський літак АН-24 (авіакомпанії ТОВ «Південні авіалінії»), що виконував рейс Одеса-Донецьк, за попередніми даними, втратив керування та впав між злітними смугами і розколовся навпіл. На борту літака перебувало 52 людини, у тому числі 8 членів екіпажу.
авіакатастрофа ан-24

Про це повідомила прес-секретар Держкомітету з надзвичайних ситуацій України Світлана Бородіна.

За фактом аварії літака АН-24 розпочате кримінальне провадження. «Відомості про факт авіакатастрофи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей) КК України», – повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Встановлено, що літак, що виконував чартерний рейс «Одеса-Донецьк» у середу, 13 лютого, під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги в Донецькому міжнародному аеропорту ім. Прокоф'єва. Від удару літак перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

За попередніми даними, на борту перебувало близько 50 осіб (точні дані встановлюються). На даний момент відомо про перебування на борту 42 пасажирів і 8 членів екіпажу. В результаті надзвичайної події загинуло 5 осіб.

Відео Держслужби з НС

На місці події проводяться слідчі дії. Працює слідчо-оперативна група, до складу якої включені слідчі органів міліції, прокуратури, СБУ.

Розслідування факту аварії перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

Пасажири, які вижили в авіакатастрофі під Донецьком, вважають, що врятувалися завдяки тріщині, яка виникла у фюзеляжі, коли розламався навпіл літак Ан-24.

«Ми йшли на зниження вже, після чого ми відчули, що швидкість літака збільшується, після чого почався крен вліво. Сталося зіткнення із землею, після чого літак зім'яло в прямому сенсі як консервну бляшанку. Тобто завдяки тій тріщині, яка утворилася в літаку, ми змогли вчасно залишити літак до загоряння «, – розповів пасажир Олег Ошека.

«Якщо б, напевно, не ця тріщина, то ми б звідти не вибралися», – вважає інший пасажир Дмитро Вербицький.

Фото РІА Новини

comments powered by HyperComments