Опір ВО «Свобода» легітимному відродженню харківської «Просвіти» провалився

Дарiя Гриценко  |  Неділя, 24 лютого 2013, 13:07
Опір ВО «Свобода» легітимному відродженню харківської «Просвіти» провалився. Згадаємо, ще у вересні 2012 р. "свободівці" зайняли приміщення харківської «Просвіти», організували власні збори, на яких головою буцімто харківської «Просвіти» обрали Олександра Ґаву.
Опір ВО «Свобода» легітимному відродженню харківської «Просвіти» провалився

Далі тримають таку ж лінію поведінки. Старих просвітян виганяють.За словами заступника голови «Просвіти» Валентини Овод 9 листопада «Свобода» навіть не пустила у приміщення дітей, які прийшли на Свято рідної мови.

І тепер, фактично розколовши харківську «Просвіту» на два табори, свободівці проникають на легітимні збори і чинять опір їх проведенню. Але попри це, збори «Просвіти» пройшли успішно. Київське Центральне правління ВУТ «Просвіта» призначило трьох головних представників у Харкові, яким було доручено провести збори. Це: І. Кравців, В. Овод і А.М.Кіндратенко. В ході конференції головою Харківської обласної організації "Просвіти" було обрано І.Кравціва, головою контрольно-ревізійної комісії призначили М.Блажко, оголосили також списки членів ради, правління.

В цей день була запекла боротьба. І хоча «Свобода» виступає  інструментом руйнації харківської «Просвіти», ми бачимо, що є всі шанси відродити положення найвагомішої культурної організації.

comments powered by HyperComments