Як у Харкові сушили фото

Ніна Жаровська  |  Субота, 12 жовтня 2013, 18:50
«Сушити» світлини харків’яни приходили до Центра культури в центрі міста. За умовами акції кожен бажаючий міг принести свої фотографії та підвісити на прищепці до білизняної мотузки. І також кожен міг забрати собі будь-яку фотокартку.
Як у Харкові сушили фото
Обмін фотокартками у Харкові проводиться ще з осені 2012 року. Тоді, а потім вже й цього літа учасники акції «Сушка» приходили до саду імені Шевченка. Там поміж дерев натягували мотузки, на які з полудня і до вечора усі охочі прикріпляли власні світлини.
 
Літня «Сушка»
 
Третя «Сушка» старі традиції порушила: організатори обрали місце під дахом – у вітальні Центру культури Київського району. Час «на просушування» – з п’ятої вечора до 22.00. Замість дерев – гардеробні вішаки, безліч разів обплутані мотузками. 
 
 
Серед відвідувачів траплялись «новачки» й ті, хто сушив світлини влітку чи минулої осені. Рустам Менсандиров частіше знімає репортажі з футбольних матчів і коней. Чоловік щоразу приходить поспілкуватись із колегами-фотографами, побачити знайомих. Жаліється, що «вечірня» сушка «під дахом» зібрала мало людей. Проте вже зустрів трьох товаришів. Рустам любить «підглядати», що знімають інші, часто обмінюється порадами із фотографами.
 
Рустам Менсандиров під час літньої «Сушки»
 
Рустам Менсандиров під час літньої «Сушки»
 
Пам’ятає літню «Сушку» і студентка Даяна Шелудкевич. Згадує, що тоді було дуже багато людей. Її фотознімки розібрали досить швидко. От і цього разу з сорока світлин її авторства майже половина знайшли нових власників менше ніж за годину. 
 
Даяна Шелудкевич: «Я відвідувала попередню фотосушку, влітку. Тоді сподобалось більше – денне освітлення, можна було пофотографувати. Цього разу я принесла декілька портретів і пейзажів. Дуже багато в мене неба, я його дуже люблю знімати».
 
Рятівник за професією  Андрій Боганець займається фотографією з весни цього року. Понад усе любить портретну зйомку. Андрій Боганець: «Фото – це моє захоплення. Хочеться більше займатись, але основна робота не дозволяє присвятити фотографуванню більше часу. Стараюсь знімати такі моменти, щоб навіть якщо є постановочні кадри, виглядали вони природно. Емоції людей динамічні, головне зловити цікавий момент, який передаватиме атмосферу».
comments powered by HyperComments