Парк Горького продовжують вирубувати, але поступово

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 20 липня 2010, 13:06
Щоб не привертати великої уваги журналістів та представників громадськості, Парк Горького вирубують поступово. Валять майже кожного дня по кілька дерев та продовжують земляні роботи. Звісно, що написанням статті про вирубку трьох чи двох дерев журналісти здебільшого займатись не будуть і громадськість не буде гарно проінформована. Крім того, про Парк Горького написано дуже багато і для більшості читачів цікавішим може здатися щось інше.
Парк Горького продовжують вирубувати, але поступово

Сьогодні, 20 липня, теж було зрубано кілька дерев. Харків’яни викликали міліцію. На місце подій прибув лейтенант Тарасенко (це з його слів, бо пред’явити документи він категорично відмовився). Цей пан прийняв заяву, але сфотографувати відмітку про її отримання не дозволив.  

Як уже відомо, мешканці Харкова, у зв’язку з вирубкою зелених зон міста у великих масштабах, писали листи до влади, в різні міжнародні організації, подавали позови в суди. Як бачимо, вирубку призупинено, бо вже не вирубують по сто і більше дерев за один день. Але люди, які розпочали протест дуже виснажені і потребують заміни.

Зараз у Парку Горького триває цілодобове чергування, розкинуто кілька десятків наметів. Коли починають пиляти стовбури дерев, люди намагаються активно протистояти таким діям. Звісно, що міліція не стоїть на боці закону, мешканців Харкова і лісоруби поступово роблять свою чорну справу. Але чому ж тоді вони рубають лише по кілька дерев за день? Адже це зовсім не вигідно привозити машинами людей з пилками, робити таку крихту роботи і повертатися назад. Якщо так відбувається, значить захисники дерев отримали часткову перемогу.

Звідси бачимо, що припиняти протистояння не можна, бо набагато правильнішим було б довести справу до кінця і засадити просіку деревами. Захисники зелених насаджень вірять у те, що це можливо, оскільки Кабінет Міністрів України стоїть поки що на їх боці, а суд відмовився робити рішення на користь міської влади і передав справу до прокуратури. Мешканці Харкова з усіх сил намагаються припинити вирубку у Парку Горького, оскільки якщо цього не буде зроблено, то потім буде вирубано набагато більше, ніж про це говорять і пишуть зараз.

 

comments powered by HyperComments