Партія Регіонів продовжує дискредитовувати себе в Харкові та Україні

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 4 червня 2010, 18:13
Про події, які відбувалися в Парку Горького знає вся Україна. У міжнародні організації, а також самому Мішелю Платіні були відправлені листи, в яких гарно описано, як у Харкові "готуються" до “Євро-2012”. Громадські організації сподіваються на те, що європейська спільнота все таки втрутиться в такий перебіг справ, оскільки, якщо постане питання про те, що Харків не входитиме до списку міст, у яких проводитиметься “Євро-2012”, то за таких умов, міська влада буде вимушена скасувати деякі рішення і займатися дійсно розвитком Харкова, а не вирубкою в ньому парків та інших зелених насаджень.
Партія Регіонів продовжує дискредитовувати себе в Харкові  та Україні

Після того, як у Парку Горького почали пиляти дерева, на яких сиділи альпіністи, які внаслідок цього отримали травми, і всіх захисників дерев так звана муніципальна охорона силою вигнала за межі території, на якій буде будуватися дорога, то люди вийшли на пікети обласної держадміністрації, а потім міської ради.

Вчора, захисники дерев вийшли на пікет уже не через вирубку дерев, яка продовжується в Парку Горького, а через злочинні дії міліції і так званої "муніципальної охорони". Звісно, що лави пікетувальників поповнюються, і журналісти мають гарне підґрунтя поширювати серед загалу і роз’яснювати законність рішень міської влади, тобто те, які закони було порушено, а також давати обґрунтовану негативну критику, підтверджену реальними конкретними фактами. Тобто люди, не дочекавшись наступних виборів, знову активно обговорюють діяльність Добкіна, Кернеса, Януковича тощо. 

Аналогічно, якщо в Харкові щодня з різних причин стоятимуть пікети і активно обговорюватиметься кожне рішення міської влади, хоча це складно, бо влада часто відмовляється діяти публічно і приховує свої рішення від населення, то більшість харківців почне розуміти те, що влада діє проти власного народу. Коли Янукович із своєю командою почне втрачати народну довіру, то люди самі почнуть аналізувати його діяльність і значна частина електорату Партії Регіонів буде втрачена.

Для того, щоб такі зміни в свідомості людей не відбувалися і щодня не стояли пікети, бо такі громадські заходи дійсно спонукають населення до аналізу і критики діяльності влади, людей починає залякувати міліція і "муніципальна охорона". Прикладом таких дій можна вважати те, що відбувалося біля облдержадміністрації 2 червня, коли людей забирали до відділку міліції за їх мирне зібрання, метою якого був захист дерев. За словами потерпілих, коли вони запитували в правоохоронців (?) за що їх забирають і якими законами при цьому керуються, то міліціянти це прирівнювали до опору, збільшуючи в такий спосіб покарання невинних ні в яких злочинах людей. 

Головним злочинцем зараз стає держава. Бо ніякий злочинець не може грабувати все населення щодня і не нести за свої дії жодної відповідальності. Ніякий браконьєр не зможе вирубати в Парку Горького понад 700 дерев, і цей перелік можна продовжувати. 

Дискредитована також і міліція. Адже йти до відділку правоохоронних органів для населення стає набагато страшнішим явищем, ніж просто зустріти на вулиці якогось злодія чи наркомана. 

На засоби масової інформації продовжується відчутний тиск з боку влади, і міліція їх теж не захищає. Навіть подій у Парку Горького цілком вистачає для того, щоб люди могли побачити і відчути те, що свобода слова порушується, що публічно можуть погрожувати журналістам, розбивати їх апаратуру тощо. Деякі сюжети порушення прав журналістів розміщені на сайті “Главное”. 

Якщо чинна в Україні влада продовжуватиме себе так швидко дискредитовувати, то це неминуче викликатиме народний спротив, і тому найближчим часом можна очікувати введення поліцейського режиму для його придушення. Можливо, люди і зрозуміють, що в державі треба щось кардинально змінювати і відроджувати демократію, але може бути запізно. Нам не поспішає допомагати європейська спільнота. Сподіватися можна лише на те, що влада буде змінена раніше, ніж встановиться повна диктатура. 

 

comments powered by HyperComments