Від велозаїзду до ілюмінації. Більше Дня Незалежності для наших читачів

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 26 серпня 2013, 14:07
«Справжня Варта» уже писала про відзначення Дня Незалежності у Харкові, проте пропонуємо Вам ще раз «посмакувати» цю подію. Інші акценти, інші деталі, але та ж сонячна атмосфера. Смачного читання всім! І не забувайте шукати себе на світлинах.
Від велозаїзду до ілюмінації. Більше Дня Незалежності для наших читачів

Оздоровлення на День Незалежності:  харків’яни взяли участь у святковому велозаїзді та Вишиванковій ході

Цього року День Незалежності України у Харкові святкували активно: з Лісопарку проїхалися у вишиванках вулицями міста велосипедисти, а потім разом з «пішими» учасниками ходою рушили зі скверу на злитті річок Харків і Лопань до пам’ятника Шевченку, де згодом мав розпочатися концерт. Велозаїзди з національною символікою та Вишиванкова хода проходять у місті вже не перший рік.

Прихильники велоспорту збиралися о 13 годині у Лісопарку. За умовами акції приїжджати треба було у вишиванці або принаймні з синьо-жовтою стрічкою, хоча ніякого фейс-контролю, звісно, не було.  Прямували учасники заїзду по Сумській вулиці.

Дівчата у віночках та хлопці у вишиванках привернули увагу  Костянтина. Він приїхав до центру покататися на велосипеді та подивитись, чи не буде чого цікавого на свято. Побачивши колону велосипедистів, він приєднався до них. «Я приєднався, бо мені так захотілось бути в цій когорті. В такі свята треба щось таке спортивне, варто привчати людей до здорового способу життя,  щоб нація була здорова», - говорить чоловік.

Зупинившись біля пам’ятника Незалежності на площі Конституції, учасники велозаїзду пофотографувалися та рушили до фінішу. Їх вже чекали ті, хто або ж не має велосипеда, або вирішив пройтися пішки, адже о 14 годині рушила Вишиванкова хода. До речі, вишиванку вдягнув і Григорій Савич Сковорода. Усі, хто проходив повз пам’ятник 24 серпня, могли у цьому переконатись.

Студентка Євгенія вважає своїм обов’язком ходити на подібні акції, адже впевнена -  харків’яни мають знати, що є люди з різними світоглядами, і до цього треба ставитися з повагою. Дівчина не гребує вишиванкою і в повсякденному житті, адже їй подобається носити національний одяг. Її подруга Наталія вперше прийшла на Вишиванкову ходу, вона впевнена, що у Харкові досі поширене ставлення до людини у вишиванці як до «буржуазного націоналіста» тощо.

«Треба руйнувати цей стереотип. Я вважаю, що ми на це здатні. На сьогоднішнє свято мене запросила подруга, і я дуже рада, що прийшла. Мені подобається згуртованість. Людям не байдуже, і це мене дуже тішить, це вселяє в мене віру», - каже дівчина.

Вишиванкова хода завершилась фотографуванням біля пам’ятника Шевченку. О 15 годині на цьому місці почався концерт.

 


comments powered by HyperComments