Редактор газети, у якій критикувались правоохоронні органи, зник безвісті

Вівторок, 17 серпня 2010, 11:46
Через два дні після зникнення головного редактора газети "Новий стиль" правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом навмисного вбивства.
Редактор газети, у якій критикувались правоохоронні органи, зник безвісті

Харківська міліція шукає головного редактора однієї з місцевих газет, який 11 серпня пішов з дому і не повернувся.

Місцезнаходження головного редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва невідоме, повідомляється на сайті Головного управління МВС України в Харківській області в неділю.

Із заявою про зникнення журналіста звернулася в міліцію 12 серпня його співмешканка. Її заява була зареєстрована, працівники міліції провели комплекс оперативно-розшукових заходів, зазначається в повідомленні.

"Протягом двох днів з моменту звернення не вдалося встановити місцезнаходження розшукуваного, у зв'язку з цим 15 серпня слідчий відділ Дзержинського райвідділу Харківського міськуправління ГУ МВС порушив кримінальну справу за статтею умисне вбивство", - зазначається в повідомленні.

Проводяться слідчо-оперативні заходи з метою встановлення місця знаходження зниклого без вісті, відпрацьовуються різні версії зникнення, у тому числі пов'язані з виконанням професійних обов'язків.

В той же час, депутат від НУНС Володимир Ар'єв вважає, що МВС може приховувати інформацію про вбивство головного редактора харківської газети Василя Климентьєва. Про це він заявив під час телемарафону на каналі ТВі.

"Головний редактор газети "Новий стиль" зник 11 серпня. Перший варіант - коли порушується справа по факту зникнення, застосовується менше оперативних заходів, ніж коли порушується справа по факту вбивства", - зазначив він.

Ар'єв повідомив, що газета дуже сильно критикувала саме правоохоронні органи.

"Напевне в силових структурах щось знають і тому порушили справу по такій статті (вбивство), але мені це достеменно не відомо", - сказав він.

Крім того, нещодавно було побито журналіста у Дніпропетровську.


 

comments powered by HyperComments